Dit blog schreef ik voor http://www.vrouwen-ondernemen.nl , een nieuw platform voor vrouwelijke ondermers waar ik
vanaf nu elke maand een column zal schrijven.

Zakelijk flirten op zijn best:
We maken het waarschijnlijk allemaal wel eens mee. Een zakelijk gesprek dat helemaal niet lekker loopt.
Dat kan om verschillende redenen zijn. Het ‘klikt’ gewoon niet,  je zit zelf niet lekker in je vel, of je hebt je niet goed voorbereid.
Ik weet nog goed dat ik, vlak voordat ik een belangrijk gesprek in ging, een naar telefoontje kreeg over de ziekte van een familielid.
Ik zat nog in de auto en ‘toevallig’ was er op de radio ook nog eens ‘Ne me quitte pas’ van Brel. Ik huilde. Dikke tranen over mijn wangen,
Mijn make-up liep uit en mijn ogen waren rood. En dat was alleen nog maar de buitenkant. Van binnen was ik verdrietig en in de war.
Toch werd het een van de beste gesprekken tot nu toe. Waarom? Omdat ik de volgende vier stappen heb gezet:
1) Blijf heel dicht bij jezelf en denk positief.
Jij bent alles waar het om draait. Jouw trilling, jouw energie creëert de wereld om jou heen. Dus helpt het als je je trilling omhoog brengt.
Hoe? Door dicht bij jezelf te blijven en positief te denken. Dat helpt bv. door deze oefening:
Doe je ogen dicht en stel je voor dat je voeten  wortel schieten. Concentreer je op je ademhaling, laag en diep, in je buik.
Stel je voor dat er om jou heen een soort gouden koepel is. Die beschermt jou. Jij bent altijd veilig en vrij.

2) Lach.
Door te lachen komt er serotonine vrij. Deze stof maakt dat je je beter voelt. Echt, het werkt al zonder dat je zelf het gevoel hebt
dat je moet lachen. Tover je mooiste lach op je gezicht en je voelt je al veel beter. En alle mensen in je omgeving zullen jouw lach
beantwoorden met een lach! Lachen is zo aantrekkelijk.

3) Zie de ander.
Stel je voor dat je de allergrootste fan bent van de persoon waar je een gesprek mee hebt en dat hij of zij jouw allergrootste fan is.
Denk vooraf en tijdens het gesprek alleen maar aan de mooie dingen van de ander. Wat valt je op? Wat voor goeds zie jij in de ander?
Wat voor kleur ogen heeft hij of zij? Zegen die persoon en wens jullie een mooi gesprek toe met veel oplossingen en magic!

4) Laat los.
Wat maakt het uiteindelijk uit of het lukt? Jij bent ook maar een mens. Misschien wordt dit wel de ergste afspraak ooit en ga je met een kater
naar huis. Het geeft niet. Er komt hoe dan ook een moment dat je naar huis gaat. Het is nooit zo erg als het lijkt. Jij kan hier zoveel van leren.
Wees juist dankbaar voor deze les. De uitkomst is niet belangrijk. Hoe jij je er bij voelt en wat je er bij denkt wel!

Kom op dames! Show them the best of you.

En heb je nog tips? Ervaringen te delen? Laat het ons weten!

Smart en sexy groet,
Lisa