Ach geld. Ik heb veel gehad en weinig. Ik heb me rijk  gevoeld terwijl ik niks had. Hele weekenden keihard gewerkt tijdens mijn studie voor een paar tientjes en het is me ook wel eens aan komen waaien. Het is maar hoe je het zelf beleeft en wat je er van maakt. We gaan naar een tijd toe waar geld helemaal niet zo belangrijk meer zal zijn. In deze nieuwe tijd gaat het om sociaal kapitaal en om vertrouwen en vriendschap en een sterk netwerk en gebruik maken van je mogelijkheden. Maar zolang het er nog is wel wat Smart & Sexy overwegingen over hoe om te gaan met geld.

*Geef altijd je geld uit met liefde.

Helemaal als het voor iets gezonds of goeds voor jezelf is. Denk bij elk bedrag dat je uitgeeft ‘Dit verdien ik. Er is genoeg voor iedereen en dus ook voor mij’ Denk niet in schaarste, denk in overvloed. En dames, juist als je je administratie aan het doen bent. Denk: Wat heerlijk dat ik facturen kan maken. Of kan betalen. Dat betekent namelijk dat jij dus kredietwaardig bent. Jij doet zaken met liefde!

*Zeg nooit nee tegen geld.

Zeg dank je wel! Als iemand je wilt trakteren? Zeg met je mooiste glimlach, ” dank je wel!’ Dat is ook leuker voor de ander en het is toch een feestje om voor jou iets te betalen?

*Wees zuinig op je geld.

Bewaar het op een goede plek.  Stop het netjes terug in je portomonee. Laat het niet overal rondslingeren. Geef duidelijk een signaal dat jij het waard bent.

* Zeg wat je wel wilt.

Als je iets niet kan betalen maar je wil het wel graag zeg dat niet ‘Balen, daar heb ik geen geld voor’ Maar zeg: ik ga kijken hoe ik aan het geld kom om dat wel te kopen. Alle woorden die je gebruikt en alle gedachtes die je hebt zijn uiteindelijk, in the end, energie. Dus welke energie stuur jij de wereld in? Die waarin je aangeeft wat je WEL wilt toch?

* Jij verdient het allerbeste

Vraag genoeg voor wat je goed kan en waar je andere mensen mee helpt. Wees duidelijk en helder in wat je verwacht en ga niet voor minder. Jij verdient het allerbeste en je geeft het allerbeste van jezelf. Dat is de deal. Straal dat uit en je zal het krijgen.

* Wees een vrouw.

Geniet van mooie dingen. Koop af en toe iets voor jezelf waar je heel blij van wordt. Koop die paar hoge hakken of die prachtige lippenstift. Je gaat er vast meer van stralen en dan komt er veel meer moois op je af. Oh…. dit grappige filmpje moet hier bij staan: http://www.youtube.com/watch?v=ba0MaQgpQOU&feature=player_embedded

money

Leanne Rimes loves the money !