Vandaag gaf ik een Smart&Sexy masterclass over ‘Leuk zijn’ aan 100 weddingplanners tijdens de Conferentie weddingplanners international
Het imago van de weddingplanners in Nederland kan nog wel een boost gebruiken dus ik was blij dat ik daar een Smart&Sexy steentje aan kon bijdragen.
Ik had een drukke week en ook een klein beetje last van een jetlag van mijn reis naar Curacao (nee ik klaag niet, het was het helemaal waard!) dus ik had de masterclass nog niet echt voorbereid. Ik had er wel over nagedacht… maar nog niets opgeschreven en al helemaal niet dat YES gevoel dat ik altijd wil hebben bij alles wat ik doe. Dat yes gevoel is iets, dat het allemaal net even nog leuker maakt, of spannender of meer impact creëert.. Ik wil veel plezier in mijn werk hebben en met de mensen delen waar ik mee ben. En, ik wil kippenvel, bij mezelf en het publiek. Dus vannacht om 01.00 uur had ik wel een plan maar nog niet dat YES gevoel. Ik deed het volgende. Ik bleef gewoon aanwezig in het moment, aanwezig voor dat wat nog komen ging, en vertrouwde op een ingeving. Ik wist dat het er eigenlijk al was maar dat ik het nog niet wist. Begrijp je wat ik bedoel?

En toen, vannacht om 01.00 uur met mijn laptop nog even op schoot in bed (die laat ik ook heel vaak weg hoor 😉 ) kwam het moment. Op de valreep! Ik besloot een manifest te schrijven voor Weddingplanners. Ik begon te schrijven en in 2 minuten was het klaar. Het was alsof ik het niet zelf bedacht, er zat geen logica in, ik schreef gewoon.

Toen ik het vandaag voorlas, aan het einde van mijn masterclass kreeg ik kippenvel over mijn hele lichaam. Hopelijk voelde de dames het in de zaal ook. Misschien kunnen alle weddingplanners wel een eigen manifest maken? Met zijn allen? Hopelijk brengt deze inspiratie:

 

‘Ik ben
trouw aan mezelf.
Het allerliefste ben ik en dan alle anderen om me heen
Alles is liefde. Mijn ideeën puur als een witte jurk
de organisatie strak als een maatpak
Mijn intentie als een zoete bruidstaart
Het draaiboek is waarheid en het ja-woord klinkt
helder
Ik kies met mijn hart en spreek uit mijn gevoel
Aandacht is zien, details het verschil
Mensen zijn samen, ik hou van mijn vak
Iedereen wint, de liefde vooraan
Ja
ja
ja ik wil
Tovenaar zijn en de fee. Ik ben planner van de wedding
Hocus pocus pilates pas, ik wou dat ik de leukste weddingplanner was!
Wacht even, ja, ik weet, ik ben het al!’

Lieve mooie weddingplanners van Nederland. Als je toch eens weet hoe leuk je bent. Go girls (en die paar mannen!)
en blijf geloven in die mooie dromen van je.

Deze foto van mij samen met een van de weddingplanners, Inge van Seeds of Love

Lisa

« terug naar overzicht