‘Hoe verdien jij jouw geld?’

Die vraag werd me laatst door een vrouw tijdens een netwerkevent gesteld. En ik begrijp het wel. Die vraag krijg ik best vaak. Mensen zien mij vooral veel Smart&Sexy inspiratie online delen. Dat doe ik graag en ik ben ook heel begaan met de mensen uit mijn netwerk en ik probeer nog steeds al mijn mailtjes zelf te beantwoorden en veel mensen te helpen waar ik kan. Dan match ik mooie mensen aan elkaar of deel hun belangrijke oproepen of denk mee met hun projecten. In mijn notitieboekje heb ik ook een lijstje van mensen die ik iets wil zeggen, waar me iets bij opvalt bijvoorbeeld online, of waarvan ik weet dat ze even niet zo lekker zitten. Vaak, als ik in de auto zit, dan bel ik ze op. (op kantoor vliegen de dagen voorbij met andere taken en opdrachten en zakelijke telefoontjes) In de auto heb ik de mooiste gesprekken.

Maar ik dwaal af. Hoe verdien ik geld?

Nou, ik verdien geen geld met bovenstaande. Niet met al het bloggen, facebook en bellen met lieve mensen. Niet met de 100 dagen Feelgoodchallenge en ook niet met de picknicks. Maar het opent wel alle deuren, ons enorme bereik bij al die leuke vrouwen.  De missie van Smart&Sexy, zo passend in deze tijd brengt ons in gesprek waar we maar willen. De vele hulp en meedenkkracht die we krijgen vanuit de community is erom! Ik krijg wel eens mooie kleding gesponsord of champagne. Boeken, kadootjes. Echt te gek!
Ik doe Smart&Sexy niet alleen maar met Karel, mijn partner en compagnon. Het is heel fijn dat hij naast het creatieve proces ook het zakelijke gedeelte op zich neemt. We werken met een heel team van freelancers, stagiaires en onze Smart&Sexy redactie. We investeren in nieuwe projecten en in onze community en als er geld over is gaat het zo weer de zaak in.

Lezingen, workshops en dagvoorzitterschap

Smart&Sexy verdient haar geld met het geven van lezingen en workshops en dagvoorzitterschap.
Dat is de basis. En gelukkig werkt dat goed, omdat we best een aardig bedrag kunnen vragen voor een lezing of mij als dagvoorzitter. We hanteren twee tarieven. Een commercieel tarief en ook een niet-commercieel tarief zodat we ook opdrachten aan kunnen nemen waar ik wel graag bij wil zijn maar die niet heel veel budget hebben.
We merken dat ik de afgelopen jaren,  door mijn ervaring met de theatershow en doordat ik op meerdere grote podia heb gesproken, in een mooie categorie sprekers terecht ben gekomen.
Als Marlies Dekkers of Annemarie van Gaal niet kan of als die al een keer geweest zijn, word ik gebeld. Vrouwennetwerken huren mij  juist in als ze iets te vieren hebben. Grote organisaties horen steeds vaker mijn naam en durven mij te boeken 😉 Dit najaar gaan we dan ook met mijn tarief omhoog. Weer een nieuwe stap dus.
Daarnaast is het ons gelukt geld te verdienen met de theatershow. Teruggerekend in uren zal het nergens op slaan maar hoe dan ook is het bijzonder dat er geld overbleef, voor een eerste show!

Toekomstplannen

We blijven zorgen dat we genoeg betaalde opdrachten doen. Dat moet in balans zijn met alles wat ik investeer in tijd en in mijn missie. Dat wil ik ook graag, ik hou van lezingen geven en workshops. Ik tour graag rond en ontmoet al die mooie vrouwen. En we blijven investeren in nieuwe projecten. Dit najaar werk ik aan het eerste Smart&Sexy boek (waarover later meer) en we zijn een tv show aan het ontwikkelen. Daar ga ik jullie zeker meer over vertellen want dat is echt weer een droomproject en het gaat lukken ook!
In die enkele vrije uurtjes die er dan nog zijn blijven we ook nadenken over een andere geldstroom bij  Smart&Sexy. Toch een uitgebreide webshop? Een lidmaatschap? Betaalde advertenties? Seminars? Meer e-courses? Samenwerkingen met andere vrouwenmerken?

We gaan het meemaken. In flow. En vol vertrouwen.

Hier lees je meer over al onze geweldige plannen en projecten.


bruidsmeisjeLisaenKarel