Op 29 november 2018 was het weer zover: voor de tweede keer organiseerden we een reünie ofwel ‘terugkom-dag’ voor alle deelnemers van het ‘Maak met mij jouw lezing’ traject. Wat ben ik toch ongelooflijk trots op al deze powervrouwen (en mannen;-)! Bijzonder hoe verbonden we met elkaar zijn, doordat we allemaal een boodschap hebben die gehoord móet worden.

Een lezing maken is één ding en er ook daadwerkelijk het podium mee pakken is voor sommigen nog best een uitdaging. Mijn drive om een event als dit te organiseren is dat ik wil dat al mijn deelnemers succesvolle sprekers worden. Wij vrouwen hebben ons lang ingehouden, onzichtbaar gemaakt en onze mond dicht gehouden. Nu is hét moment om onze stem te laten horen. We hebben allemaal een prachtige boodschap. En misschien lijken ze allemaal anders, in wezen komen al deze boodschappen op hetzelfde neer: “Ga staan voor wie je bent.”☺

Natuurlijk helpt het om vlieguren te maken als spreker. Maar onderschat de kracht van de verbinding zoeken met andere sprekers niet. Net als vorige keer waren er ook een aantal deelnemers die een stukje van hun lezing met ons deelden. Wauw wat een cadeau was dat voor ons allemaal! Stuk voor stuk maakten we iets in elkaar los. Voor de een was dat een inzicht, voor de ander een glimlach en voor weer een ander een traan.

Ik waardeer het zo als je de stap durft te zetten naar het worden van succesvol spreker, dat ik je alle mogelijke handvatten wil geven. Vandaar dat we dit keer dieper ingegaan zijn op de marketing van jou als spreker. Hoe zorg je er nou voor dat je ook online het podium pakt, zodat je gezien wordt? Ook hebben we gespard over het vragen van de juiste tarieven.

Het raakte me onwijs om te merken dat iedereen op het event er echt voor wil gaan. Hierdoor ontstond er een dynamiek met zowel plezier als ontroering. En dat mag er allemaal zijn, want laten dat nou precies dé elementen zijn die je nodig hebt om als spreker een publiek te raken.

Ontzettend bedankt allemaal voor het durven te gaan staan voor jezelf én anderen!

Benieuwd naar de foto’s?

Bekijk ze via de link onderaan dit bericht. Je mag de foto’s zeker gebruiken, maar vermeld wel de naam van de fotograaf Yasmijn Tan erbij. Ik zou het ook waarderen als je eraan toevoegt: Event Lisa Portengen (jijalsdagvoorzitter.nl)

Alvast bedankt!
Liefs Lisa