Pauline de Wilde is dagvoorzitter en presentatrice. Haar televisie carrière begon eind jaren ‘90 in Seattle USA. Hier maakt zij de stap van afgestudeerde econome (UVA) naar actrice, om vervolgens in Nederland deze carrière switch voort te zetten. Samen met Lisa heeft Pauline een indrukwekkende lezing gemaakt die gaat over LEF hebben. In dit blog artikel deelt Pauline haar verhaal.

 

Van actrice naar dagvoorzitter

Al Jaren sta ik als dagvoorzitter op het podium en kom ik in aanraking met veel sprekers. De één wat dynamischer dan de ander, de één wat inspirerender dan de ander en de ander weer wat persoonlijker dan de ander, echter hebben ze allemaal één ding met elkaar gemeen; een verhaal. Als klein meisje wilde ik al acteren, dat heb ik via een omweg dan ook gedaan om vervolgens TV programma’s voor RTL te presenteren. Eerst reisprogramma’s waar ik de mooiste verhalen te horen kreeg van de gasten die ik interviewde en daarna zakelijke programma’s waar ik geïnspireerd werd door de passie van ondernemers.

En op een bepaald moment begon het bij mij ook te kriebelen, ik zie zo vaak mensen in de zaal zitten die wel geraakt zijn door de spreker maar die de zaal uitlopen en de dag na het event gewoon precies hetzelfde doen als de dag voor het event. En dat vind ik zo zonde, ik wil mensen meenemen in mijn verhaal én ervoor zorgen dat ze de dag erna iets anders gaan doen.

Mijn eigen verhaal leren vertellen

Being on stage’ is mijn favoriete hobby en gelukkig nu ook mijn vak. Maar je éigen verhaal vertellen dat is een heel ander verhaal J. En dus kwam ik in contact met Lisa die ik al jarenlang volg op social media en ontmoet heb op diverse events van haar.

 

Ook voor een presentatrice die gewend is om voor de camera of op het podium te staan, is het vertellen van je eigen verhaal best een grote stap. Totdat ik met Lisa aan de telefoon hing voor het intake gesprek en ik daarna met rode wangen en gloeiende oren op hing en dacht: ik heb nu al veel meer materiaal dan ik ooit had gedacht. En dus begon het mooie proces, waarbij Lisa je ondersteunt, inspireert en wat ik allerfijnst vind dat setje in je rug geeft om door te pakken, there is no way back and Lisa has your back.

 

De live dag

En toen was het zover, de dag dat ik mijn lezing ging maken. Op mijn fiets naar Amsterdam, op zich al een feest want de locatie is heel inspirerend. Samen met Lisa en mede-spreeksters gingen we aan de slag. Er was een goede sfeer, veel inspiratie en ook wat LEF. En laat dat nu net mijn thema zijn.

 

Mijn lezing

Mijn lezing gaat erover dat als je het LEF hebt om je hart te volgen en te gaan doen waar je van houdt, je positiever door het leven wandelt en je jezelf en daarmee de wereld mooier maakt. Alleen écht naar jezelf luisteren, daar is LEF voor nodig en ik heb op een paar momenten in mijn leven dat LEF getoond. Na mijn studie economie hoppa in het vliegtuig met mijn vriendje naar Seattle, hij als expat aan het werk en ik? De straat op, de omgeving verkennen en binnen 6 weken als actrice on stage in Seattle (het hele verhaal hoor je in mijn lezing). Een aantal jaar later weer terug in Nederland, acteren, presenteren, dagvoorzitter zijn, allemaal stappen die klopte bij mij en mijn levensmotto ‘feel the fear and do it anyway’.

 

Werken met Lisa

Doordat ik voordat ik bij Lisa kwam al veel geschreven had, konden we meteen aan de slag.

Lisa daagt je uit en doet dat in een super fijne en veilig omgeving. De hele dag stond in het teken van schrijven, schrappen, uitproberen en meer verhaallijnen ontdekken al gaande weg. De passie én de energie van Lisa helpt je om over je bescheidenheid heen te stappen en te gaan vliegen. Wat mij tot op de dag van vandaag bij is gebleven: iedereen heeft een verhaal ook als je zelf denkt: ach wat heb ik nou te vertellen… Dan leert Lisa je: ‘’kijk wat er allemaal al is’’. Je zit eigenlijk boven op je eigen goudmijn.

 

Mijn eerste optreden

Na een fantastische dag, fietste ik naar huis toe met een grote glimlach en waarschijnlijk weer die rode wangen en gloeiende oren. Thuis heb ik nog een aantal slagen gemaakt. Een lezing is nooit af, een lezing ontwikkelt zich en toch moet je op een bepaald moment zeggen en nu gooi ik hem de wereld in. Ik had wat ingangen bij bureaus die mij als dagvoorzitter en presentatrice al inhuurde. En toch is mijn 1ste lezing uit een onbekend netwerk gekomen, omdat ik een post had gemaakt op LinkedIn. Hierdoor kreeg ik binnen niet al te lange tijd de kans om mijn lezing te geven. Goede tip: wacht niet te lang nadat je bij Lisa bent geweest, creëer desnoods een eigen try-out. Voor je het weet, neemt de waan van de dag je weer over, en kun je weer opnieuw beginnen met LEF tonen om het podium op te stappen.

Ik noemde mijn lezing Pauline’s LEF Boost en heb gedurende een mooie avond zo’n 50 ondernemers in Meppel geïnspireerd met mijn persoonlijke verhaal over: heb jij het LEF om je hart te volgen?

Hoe het was? Het was te gek, het was inspirerend, het was spannend, het was zweten en het was zoals ik op een podium wil staan.

 

Wat ik van Lisa heb geleerd

De mooiste les die ik sinds de dag bij Lisa en na het aantal keer geven van mijn lezing heb geleerd is; ‘hoe persoonlijker je je verhaal maakt, hoe beter het aankomt en hoe meer mensen van jou willen zien en horen’. Hoe mooi is dat?

Iedereen die ook maar ergens voelt; ‘ik wil graag een verhaal vertellen’ , gun ik een dag met Lisa. Buiten het plezier, de goede energie en flow, krijg je echt handvatten hoe je lezing aan te pakken, waar te beginnen en hoe verder te gaan.

Voor mij was het een perfecte start om zelf verder te bouwen en elke keer dat ik bezig ben met Pauline’s LEF Boost krijg ik een glimlach op mijn gezicht, voel ik de power terugkomen die ontstaan is op de dag met Lisa, inclusief rode wangen en gloeiende oren.

Geniet van deze reis, iedereen heeft een verhaal denk daar maar vaak aan.

 


Voor mij als dagvoorzitter (www.paulinedewilde.com) heeft het me ook weer meer body en authenticiteit gegeven en voor mij als spreker (www.ikwillef.nl) is dit een prachtig begin van veel mooie inspirerende podia.