Net als Hélène Oosterhuis, spreker worden met jouw eigen lezing?

In mijn traject ‘Maak met mij jouw lezing’ regisseer ik verschillende typen vrouwen in het maken van een lezing waar ze direct het podium mee kunnen pakken. De een heeft nog nooit op het podium gestaan. De ander is nog jong, maar heeft zo’n mooie en kristalheldere boodschap dat haar lezing bijna als vanzelf ontstaat. En weer een ander staat midden in het leven en ziet het geven van een lezing als een verlengstuk van zichzelf en haar eigen business. Hoe verschillend ze ook zijn, ze allemaal iets gemeen: het zijn bewuste vrouwen die veel hebben meegemaakt en een enorme drive hebben om anderen te inspireren.

Ik vind het fantastisch om met al deze verschillende powervrouwen aan de slag te gaan. En natuurlijk is het ook wel eens leuk om een zeer ervaren spreker te coachen. Neem Hélène Oosterhuis, een van de meest gevraagde sprekers bij Speakers Academy. Hélène heeft al een aantal lezingen op haar naam staan en aan mij de eer om een gloednieuwe lezing met haar te maken.

Hélène Oosterhuis: “Ik geef inspiratiesessies zoals ik ze zelf noem. In al mijn lezingen staan persoonlijk leiderschap, werkgeluk en omgaan met verandering centraal. Lisa ken ik nog vanuit het verleden. Ik heb haar een aantal keer zelf in actie gezien als spreker & dagvoorzitter en diverse keren aan de telefoon gehad. Wat ik het mooie vind aan Lisa is dat ze heel dichtbij zichzelf blijft. Dan herken ik ook bij mezelf. Niet te veel vakjargon en theorie, maar suggesties en inzichten vanuit haar eigen ervaring als spreker, die je direct kunt toepassen.

Ik geef ongeveer twee lezingen per week en vind het elke keer opnieuw onbeschrijflijk gaaf om te doen. Toch kun je je vast voorstellen dat ik op een gegeven moment behoefte heb aan vernieuwing. Zo wilde ik een paar maanden geleden iets creëren wat nog dichterbij mezelf ligt en waarin ik iets over mezelf vertel wat ik nog niet eerder gedeeld hebt. Ik bedacht me vrijwel gelijk dat Lisa me hier heel goed bij zou kunnen helpen. Soms is het waardevol om weer op een andere manier naar je lezing te kijken. Hoe kun je dezelfde onderwerpen op een vernieuwde manier vertellen?

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit heel goed gelukt is. Net als iedereen heb ik het heel druk. Om echt tijd te maken om zelf te gaan zitten om met een nieuwe lezing aan de slag te gaan, is best een uitdaging. Met Lisa heb ik naast een paar voorbereidingssessies, een hele dag besteed aan het creëren van een inspiratiesessie die staat als een huis.

Als je er zelf voor gaat zitten, gaan er een hoop uren verloren aan het bedenken of iets wel goed klinkt. Van Lisa krijg je gelijk feedback en dat is zo fijn! Samen kijk je wat wel of niet lekker loopt. Ook in het voortraject heb ik hier veel aan gehad. Een lezing maken met Lisa is echt een proces wat samen tot stand komt. Tijdens de regie-dag in haar aangename huis in Amsterdam, hebben we mijn script echt getest, zodat hij ook daadwerkelijk live kon gaan. Kortom, mijn nieuwe inspiratiesessie is te boeken!”

Benieuwd hoe jij net als Hélène, spreker kunt worden met je eigen lezing? Plan dan een vrijblijvende telefonische brainstormsessie met mij door een bericht te sturen naar support@lisaportengen.nl

Ik vertel je graag meer over dit alles! Zodra we in gesprek gaan zal ik heel eerlijk zijn, want ik neem niet iedereen aan voor dit traject. Het moet echt passen bij mijn insteek en jouw wensen.

Zin om alvast aan de slag te gaan? Ik heb een mini cursus gemaakt bestaande uit drie video’s, waarin ik je uitleg hoe je een lezing of originele presentatie maakt. Check de cursus hier.

Ik hoop je snel te spreken spreker (in spé)!

Liefs Lisa

Bekijk meer succesverhalen:

Waar Lisa van AAN gaat

Waar Lisa van AAN gaat

Ik kan zo genieten van de creativiteit wanneer ik met én voor mijn deelnemers werk. Nu is het natuurlijk zo dat ik de meest uiteenlopende onderwerpen mag helpen vormgeven tot een lezing. Ben je benieuwd hoe ik dit doe zelfs wanneer ik niet veel van een onderwerp af...

Lees meer
Inschrijven bij een sprekersbureau

Inschrijven bij een sprekersbureau

Waar je op moet letten wanneer je je in schrijft bij een sprekersbureau Een partner die jou helpt met het verkopen van je lezing en alles regelt. Dat klinkt mooi! Maar is dat het ook? Lisa’s regieassistente, Sonja Brouwer, ging voor jou op onderzoek uit en heeft alle...

Lees meer
Ineke Hilhorst

Ineke Hilhorst

Het moet eruit! Mijn lezing: een drukkend gevoel achter mijn hart, het wil eruit, het moet eruit.... ik wil die flow volgen. Met dit verlangen kwam ik bij Lisa Portengen terecht om mijn lezing ‘business intuïtie’ opnieuw onder de loep te nemen. Vanuit haar...

Lees meer
Pauline de Wilde

Pauline de Wilde

Pauline de Wilde is dagvoorzitter en presentatrice. Haar televisie carrière begon eind jaren ‘90 in Seattle USA. Hier maakt zij de stap van afgestudeerde econome (UVA) naar actrice, om vervolgens in Nederland deze carrière switch voort te zetten. Samen met Lisa heeft Pauline een indrukwekkende lezing gemaakt die gaat over LEF hebben. In dit blog artikel deelt Pauline haar verhaal.

Lees meer
Betaald spreker worden met Lyanne Vos

Betaald spreker worden met Lyanne Vos

Zij is een brandstrateeg, coach en spreker met een missie. Namelijk jou laten zien hoe briljant jij bent. Samen met Lisa heeft Lyanne Vos een bijzondere lezing gemaakt. In dit blog artikel deelt Lyanne haar verhaal.

Lees meer