Lyanne is brandstrateeg, coach en spreker met een missie. Namelijk jou laten zien hoe briljant jij bent! Samen met Lisa heeft Lyanne Vos een bijzondere lezing gemaakt. In dit blog deelt ze haar verhaal om betaald spreker te worden.

Een theater, podium, een verhaal en publiek. Wanneer ik groot droom zou dit mijn ideale droom zijn. Als oud-danser kan ik er niet omheen, I love to be on stage. Alleen kreeg ik mijn eigen verhaal niet scherp. Wat ga ik vertellen, waar moet ik opletten en hoe zorg ik ervoor dat mijn lezing niet saai wordt?

Eén ding wist ik wel. Diegene die mij zou helpen zou het zelf ook moeten doen. ‘Practice what you preach.’ Het was niet zo gek dat ik bij Lisa uitkwam. Een krachtige en energieke persoonlijkheid die zelf ook on stage heeft gestaan. Ik hoefde niet lang na te denken want Lisa gaf mij het volledige vertrouwen om te gaan staan. Ik dacht namelijk dat ik geen boeiend verhaal had. Ik had niets geks in mijn leven meegemaakt. En toch zijn er momenten in mijn leven die verwerkt zitten in mijn lezing.

 

Werken met Lisa

Lisa gaat dieper dan de meeste sprekerscoaches. Ze ziet mogelijkheden en een duidelijke lijn in mijn verhaal. Het allerfijnste aan Lisa is dat zij jouw lezing werkelijk laat voordragen. Ze geeft aanwijzingen hoe je presenteert. Wanneer het belangrijk is om stil te vallen of juist extra energie te geven.

Ik ben een entertainer en een voorwaarden was dat mijn lezing niet saai en praktisch moest worden. Mensen moesten het gevoel hebben dat ze een leuke middag hebben gehad en iets hebben geleerd. Er moest iets van dans in, maar hoe? Dat was aan Lisa om mij daarmee te helpen.

Inmiddels heb ik meerdere keren mogen spreken en zelfs mijn eigen event gehouden. Wat ik merkte was dat mensen geraakt werden door mijn verhaal. Ik sta zelfverzekerd op het podium. Ik durf mij kwetsbaar op te stellen zonder dat ik het gevoel heb dat het onveilig is.

 

Mijn lezing

Mijn lezing is geen standaard lezing geworden maar een hele experience. Door de afwisseling van het verhaal, interactie en dans blijft het publiek geboeid. Mijn eerste lezing was gelijk mijn eerste event als betaald spreker. Ontzettend spannend want je hangt je naam aan het event en mensen kopen een kaartje voor jou.

Daarnaast was het een lezing van 3 uur. Gelukkig had ik met Lisa alles doorgenomen. Hoe fijn! Ze weet precies wat werkt en wat niet. Inmiddels word ik regelmatig uitgenodigd door verschillende netwerken en bedrijven om iets te vertellen over personal branding.

Als spreker blijf je altijd jouw publiek in de gaten houden. Ik pas mijn lezing aan, aan wat voor het publiek nodig is. Iets wat Lisa mij leerde. Mijn opdrachten komen naar mij toe. Dit omdat ik mijzelf als spreker gepositioneerd heb, iedereen vertel hoe leuk ik het spreken vind en beeldmateriaal heb.

Wat ik ook merk is dat mijn podcast, die afgelopen maand heb gelanceerd, een mooie manier is om jezelf te promoten als spreker. Mensen kunnen ontdekken hoe jij spreekt. Natuurlijk blijf on stage het allerliefste wat ik doe. Ik ben Lisa super dankbaar voor de stappen die ik heb gezet als betaald spreker. Inmiddels staat mijn tweede event gepland en ik kan niet wachten om nog meer ondernemers te inspireren op het gebied van personal branding.

 

Show them what you’ve got!

Unleash your brilliance and show them what you’ve got. De mogelijkheden van social media maken personal branding belangrijk dan ooit. Wil jij een stevig merk dan kun je niet meer om jouw persoonlijkheid heen. Tijdens mijn lezing daag ik mensen uit om hun podium te pakken. Ik laat ze ontdekken dat personal branding energie is. Wat je uitstraalt krijg je terug. Een interactieve lezing met dans, talks, oefeningen en een hoop fun.

 


Lyanne Vos is brandstrateeg, coach en spreker. Voor meer informatie zie haar website: www.lyannevos.nl