Het is haar missie om een happy leven te creëren voor ouder & kind, waarbij een diagnose ADHD/ASS is gesteld. Samen met Lisa heeft Judith Nieuwpoort een lezing gemaakt die vele JeugdZorg Professionals geïnspireerd hebben om het beste uit ouder & kind te halen. In dit blog artikel deelt Judith haar verhaal.

 

Een lezing maken voor jeugdzorgwerkers

Ik zag de advertentie op Facebook van Lisa over het geven van lezingen. In dat filmpje benoemt Lisa dat ze de lezing samen met jou maakt en regisseert. Ik werd hierdoor getriggerd en nieuwsgierig. Ik wil heel graag een goede lezing maken, voor alle JeugdZorgWerkers die werken met gezinnen. Een lezing waarin de jeugdzorgwerker zich gesteund voelt om het beste uit de ouders en kinderen te halen, zonder teveel te laten leiden door protocollen en resultaatgericht werken.

 

Werken met Lisa

Tijdens het telefoongesprek was er direct een klik en binnen een uur had ik het raamwerk voor mijn lezing! Wow, dacht ik, dit is tof! De kracht van werken met professionals! Lisa stelde hele goede vragen, die direct to the point zijn. De kern van mijn lezing werd direct gevonden, in 1 telefoongesprek.

Een datum werd geprikt om de lezing te regisseren en ik kon aan de slag. Voor mij was dit een goede stok achter de deur. Het uitschrijven van de lezing is nog wel een klusje, maar door het raamwerk en de deadline een plezier om te doen!

Het regisseren van de lezing gebeurde op een super gave locatie in Haarlem. Ik vond het spannend, want heel eerlijk, het voelde zo kwetsbaar. Durf ik mezelf wel open te stellen, zonder dat ik Lisa echt goed “ken”? Ineens kwam het schuchtere meisje bij mij naar boven, maar dat duurde niet lang.

Lisa stelde mij direct op mijn gemak, door te vertellen wat de bedoeling was van die dag en hoe ze te werk gaat. Lisa is to the point en daardoor wist ik wat ik aan haar had. Ze is gevat, kan snel schaken en komt met veel nieuwe ideeën.

Het was echt een feestje om mee samen te werken. Lisa ziet ontzettend snel verbanden en haalt er inspirerende ideeën bij om de lezing nog meer tot iemands verbeelding te laten spreken.

 

 

Het grootste inzicht

Het grootste inzicht van die dag: blijf stilstaan op het podium, met je handen voor je. Dit voelt heel onwennig, maar staat heel netjes als spreker en straalt rust en kracht uit.

Ik vond het ook lastig om mijn persoonlijke verhaal te vertellen, maar door authentiek te zijn raakt het verhaal het publiek. Dat is wat je al spreker graag wilt bereiken.

Kortom, als je een verhaal te vertellen hebt en je weet nog niet hoe… Maak met Lisa jouw lezing!

 

www.judithnieuwpoort.nl 


Ik ben benieuwd wat je vindt. Laat hieronder een reactie achter. Dan kunnen we leren van elkaar.