Janet van Dijk is spreker, businesscoach, schrijver. Ontregelaar. Samen met Lisa heeft zij een hele bijzondere lezing gemaakt; ‘De Grote Ontregelshow’. In dit blog artikel deelt Janet haar verhaal.

Het was de eerste keer dat we met ons intervisiegroepje aan de keukentafel van Karel en Lisa zaten. Lisa keek mij aan en vroeg; ‘’waarom ga jij niet doen wat je echt wilt?’’ Nou, daar had ik wel honderd redenen voor.

Ik had met haar een lezing gemaakt over een heel ander onderwerp, voor een heel andere doelgroep. Daar had ik ook een website voor. Daar had ik veel tijd en geld in geïnvesteerd. Het was best een goede lezing, dat vond Lisa ook. Het was een prachtige website. En iedereen vond het een mooie doelgroep. Maar… Het was het niet voor mij. Mijn hart lag er niet echt. Dat wist ik ergens wel, maar ik durfde dat nooit hardop te zeggen of toe te geven.

Een paar maanden later was ik één van de sprekers op haar event. Lisa kondigde mij aan met De Grote Ontregelshow, een vrolijke en serieuze lezing over ontregelen, omdenken 3.0: anders kijken, anders denken, anders doen.

Toen had ik al twee keer een lezing gegeven in een vol theater. Toen wist ik al hoe het was om je droom waar te maken. Het klinkt misschien als een enorm cliché, maar aan het einde van mijn eerste voorstelling dacht ik ‘nu ben ik thuisgekomen, hier hoor ik te staan en eigenlijk wil ik hier nooit meer weg’.

 

Wat een geluk dat Lisa mij die vraag stelde; ‘’waarom ga jij niet doen wat je echt wilt?’’ Ook bij anderen heb ik gezien hoe scherp Lisa is, hoe ze intuïtief en snel doorheeft wat je eigenlijk wilt en wat helemaal bij je past. Hoe ze dat in een paar woorden kan vertellen en dat je dan meteen voelt ‘ja, dat is het’.

 

Mijn lezing is levendiger geworden door de samenwerking met Lisa, en er is meer interactie met het publiek. Het is dankzij haar inbreng ook meer een voorstelling geworden, een ‘theatrale’ lezing. En het is spannender, dat ook. Aan het einde doe ik iets wat ik zonder haar nooit had gedurfd.

 

Van Karel heb ik geleerd dat sales ook ‘leuk’ mag zijn en dat je consistent moet zijn in je acties, als je je lezing wilt ‘verkopen’. Hij zei een keer ‘’als je acht uur in de week daarmee bezig bent, dan gaat dat je wat opleveren.’’ Daar denk ik nog vaak aan, ook bij andere dingen.

 

Mijn naam is Janet van Dijk. Ik ben spreker, coach en schrijver. De Grote Ontregelshow is vrolijk, serieus, onderhoudend, verrassend en inspirerend, en geschikt voor een breed publiek. Ik heb samen met Lisa mijn lezing gemaakt en was deelnemer aan een intervisiegroep die zij samen met Karel leidde.

 


Janet is te boeken bij Speakers Academy. Voor meer informatie klik hier.