Christine Bender is een succesvolle coach die graag een inspirerende lezing wilde maken. In dit interview deelt zij hoe ze het heeft ervaren om met Lisa een lezing te maken, wat ze heeft geleerd, waar haar lezing over gaat en wat het haar heeft gebracht.

Welke twijfels had je van tevoren?

Ik had serieus geen twijfels. Ik wilde al heel lang spreker zijn en op een podium staan. Wel was er een kleine barrière; de taal. Ik kom uit Duitsland, daarom wilde ik graag weten hoe je het aanpakt, als Nederlands niet je moedertaal is. Maar Lisa´s werkwijze heeft alle twijfels uit de wereld geruimd.

Hoe was jouw ervaring met het traject ‘Maak met mij jouw lezing’ uiteindelijk?

Heel leuk! We hebben heel veel voor elkaar gekregen, en veel uit de individuele presentatietraining gehaald. Het voelde niet als werken. We hebben gelachen en Lisa heeft mij ook heel erg uitgedaagd. Op momenten dat ik iets heel eng vond, heeft zij mij enorm aangemoedigd. Een ontzettend warm bad dat tot in de puntjes verzorgd is.

Wat waren de resultaten van het traject ‘Maak met mij jouw lezing’?

Ik heb nu al 5 of 6 keer gesproken. Wat voor mij super goed werkt is dat ik mezelf nu niet meer voorstel als ‘coach’ maar als ‘public speaker en coach’. Mensen reageerde tijdens netwerkevenementen vaak toch minder geïnteresseerd wanneer ik aangaf ‘coach’ te zijn. Dit omdat er al zoveel coaches zijn. Maar als ik zeg coach & public speaker te zijn, dan willen ze veel sneller contact maken. Ik heb dan ook het gevoel nu juist opgezocht te worden. En als ik gesproken heb, dan ontvang ik na afloop direct nieuwe 1-op-1 klanten, omdat ze mij beter hebben leren kennen en enthousiast over mijn werk geworden zijn.

Aan wie zou je dit aanbevelen?

Je moet het leuk vinden om op een podium te zijn. Dat is het belangrijkste! Daarnaast is het belangrijk om authentiek en kwetsbaar te durven zijn zodat het leuk is om naar te kijken, zo maak je verbinding met het publiek.

Wat is verder nog leuk om te vertellen?

Ik ben inmiddels al 2 of 3 keer gevraagd om over een compleet ander onderwerp te spreken dan “Staan & Opvallen” de lezing, die ik samen met Lisa gemaakt heb. Bijvoorbeeld; Werkdruk verminderen of zelfvertrouwen voor studenten. Dankzij Lisa en het traject heb ik de tools gekregen om zelf een nieuwe lezing te maken. Heel waardevol!


Christine is nu te boeken als spreker bij het sprekersbureau Quality bookings.