Zij is expert in het helpen van mensen met trauma’s en posttraumatische stress. Samen met Lisa heeft Greta van Buuren een lezing gemaakt die professionele inhoud en persoonlijke ervaringen van haarzelf, veteranen, misbruikslachtoffers en hulpverleners bevatten over dit onderwerp. In dit blog deelt Greta haar verhaal.

 

Een try-out voorstel.

Wie had gedacht dat mijn leven zou veranderen door Lisa. Zij en de andere sprekers blijven mij motiveren om mijn speech te leren, mijn lezing en verhaal verder te brengen. Hun positieve input en feedback maken het een feestje. Inmiddels heb ik een kleine try-out gedaan en ligt er een voorstel om een ingang te creëren naar mijn uiteindelijke doelgroep (geüniformeerde diensten). Dit wordt een win-win want de eerste salestip van Lisa kan hierdoor worden opgevolgd: een video-opname voor de website op een bijzondere en mooie locatie. De eerste try-out heeft mij laten voelen dat ik het kan, er blij van wordt en de lezing goed wordt ontvangen. Hoe leuk is dat!

Mijn tip is dus: doe eerst een try-out voorstel op een mooie locatie die beide partijen ten gunste komt en waarbij de locatie ook kans heeft om zich te presenteren via je lezing. Het mooiste is dan ook nog als de locatie zorgt voor bezoekers door hen erin te betrekken.

 

Een commerciële lezing maken.

Wie had ooit gedacht dat mijn sprekersvaardigheden zouden kunnen leiden tot een verdienmodel… Van tevoren had ik niet gedacht wat een goede lezing zou kunnen zijn, dat gaat toch vanzelf dacht ik? Toch bleef de boodschap van Lisa hangen om met haar de lezing te maken en dat heb ik dus gedaan.

 

Werken met Lisa.

De uiteindelijke ervaring is dat de positieve motivatie en het regisseurschap van Lisa een vloeiend en boeiend verhaal/lezing hebben opgeleverd. Dit betekent dat ik beter ben in speechen en mijn doelgroep de kennis en kunde kan geven die ik bezit. In de vorm van oplossingen en een boeiend verhaal dat bij mij past. Ook de connectie die ik met de andere sprekers heb via Lisa geven mij een goed gevoel.

 

Mijn lezing.

Mijn lezing gaat over de inzet van mensen in werkomgevingen waar een hoog risico is op het oplopen van trauma en/of Posttraumatische StressStoornis (PTSS). Ik geef informatie en kennis over de technische aspecten ervan, maar ook over hoe degene die dit overkomt dit proces in zichzelf ervaart. Het is een persoonlijk en professioneel verhaal. Kennis maakt rijk en kan zaken voorkomen of sneller doen oplossen hierin.

Ik kan een samenwerking met Lisa aanbevelen aan al die mensen in de wereld die een speech willen leren, een bijzonder verhaal hebben dat gehoord moet worden. Een voorbeeld met een verhaal reist ver en inspireert anderen. Een lezing is een goed platform voor (ervarings)experts om een breder publiek te bereiken en meer mensen verder te brengen dan alleen in hun kantoor of praktijk. Het verhoogt ook je expertstatus en maakt je zichtbaar.

Lisa motiveert, inspireert en haalt precies de zaken naar boven welke de lezing waardevol en boeiend maken. Ook weet zij hoe je je houding en indeling van je verhaal ten volle kan inzetten hiervoor.

 

Greta geeft lezingen die professionele inhoud en persoonlijke ervaringen van haarzelf, veteranen, misbruikslachtoffers en hulpverleners bevatten over trauma en Posttraumatische Stress.

 

Sprekerscoach Lisa

 


Ik ben benieuwd wat je vindt. Wil je ook een speech leren maken? Laat hieronder een reactie achter.