9 juli 2014. De laatste dag van de 100 dagen Feelgood challenge. Bijna 4000 vrouwen schreven zich in en ook duizenden bleven bij ons gedurende deze 100 dagen. Ik vroeg de vrouwen:

 

Wat heeft de challenge voor jou betekend?

Een mailbox vol antwoorden en ik deel er graag een paar! :


“De challenge heeft voor mij betekent dat ik yoga-oefeningen op een heel fijne manier in mijn leven heb geïntegreerd. Ik nam me op dag 1 voor om meer yoga oefeningen te doen gedurende de week, maar pas op dag 58 kwam ik er echt toe. Een prachtig proces op zich! Enfin, ik ben begonnen met een aantal oefeningen per dag en heb mijn yoga docente uiteindelijk gevraagd wat ik het beste kan doen om een mooie serie te doen die bij mij past. Dat leverde een prachtig gesprek en mooie inzichten op. Verder had ik me voorgenomen dat ik mezelf zou belonen met een mooie ontwikkelreis bij InnEarth als ik het zou gaan doen. Dat cadeau was ook prachtig.”


“Als eerste dat Koos Janson op mijn pad is gekomen. Ik was al enige tijd op zoek naar een nieuwe leraar in mijn leven en dat heb ik nu gevonden in Koos.
Een leraar die mij spiritueel voedt op mijn pad in het leven.
De kracht van het met meerdere vrouwen samen te doen.
Mijn doelen voor langere tijd vast te houden of steeds weer opnieuw op te pakken.
De dagelijkse ondersteuning en stimulans van jullie middels emails en Facebook.”


“De Challenge leerde mij veel. Zoals positief naar mijzelf kijken, mijzelf meer waarderen en leren weten dat aan elke periode van ellende een eind komt. Een van mijn doelen was een eigen bedrijf oprichten.
Door de mooie en goede tips van de dagelijkse mail heb ik de stap durven zetten.
Ook zit er een briefje in mijn portemonnee met “Geld komt naar mij toe”. In no time was de eerste opdracht binnen.
Twee andere doelen waren: “meer bewegen” en “meer genieten van het leven”Ook deze doelen zijn behaald met alle mooie, lieve en goede tips van jullie. Met al deze tips sta ik een stuk positiever in het leven. Dankjewel!”


“Wat de challenge voor mij betekend heeft? Mijn grootste uitdaging was liever zijn voor mezelf, zorgen voor mezelf. En dat heb ik gedaan. Dus ipv de badkamer poetsen, even op de bank met een boek om te ontspannen. En ipv vinden dat ik gefaald heb omdat iets me niet gelukt is (drie kilo afvallen :-() dat niet vinden, maar juist trots zijn op mezelf, op mijn prachtige lichaam dat drie geweldige kinderen gedragen en gebaard heeft en er nog steeds heel goed uitziet en nog steeds in maat 36/38 past. Ik heb echt mijn manier van kijken veranderd, ook naar anderen. Heel veel DANK hiervoor Lisa en het 100 dagen feel good challenge team.”


“De challenge heeft voor mij heel veel betekent. Het is super om verbonden te zijn met zoveel inspirerende vrouwen. Ik heb doelstellingen voor mezelf gemaakt, alleen bent ik iets laten eraan begonnen en dat geeft ook niet, ik geef mezelf de tijd.”


“Ik werd erg blij elke ochtend van de leuke mails zo aan het begin van de dag. Dat ga ik echt missen. Wat zijn de dagen voorbij gevlogen.”


“Wat ben je toch een heerlijk mens! Zo mooi van binnen en van buiten. Ik ben blij dat ik met jou verbonden ben. Deze 100 dagen feelgood challenge heeft me heel veel opgeleverd. Evenals jouw dagelijkse mails en de fb-berichtjes. Ik ben echt liever voor mezelf geworden. En niet alleen voor mezelf, ook voor anderen. Ik denk vanuit liefde, ik heb een groot vertrouwen in de liefde en ik kijk op een andere manier naar het universum. Hoewel ik niet gelovig ben in de zin van een bepaald geloof aanhangen en geloven in een God die van alles bepaalt, ben ik wel gelovig als het gaat om liefde. Ik weet dat er iets is dat altijd helpt, zorgt, houdt van, etc. Ik weet niet hoe dat iets of die iemand heet, en ook dat maakt niet uit, het is er, ik voel het. En ik geloof in engelen die er altijd zijn en die je om hulp kunt vragen. Mijn leven was al leuk voor de challenge en voordat ik het boek “Engelen in mijn haar” van Lorna Byrne las, en het is nog leuker geworden. Dank lieve Lisa. Ik ben jou als een vriendin gaan zien en ik hoop je weer een keer te ontmoeten in real life.”


“De challenge heeft voor mij betekend dat het goed is om bewuster met een aantal zaken bezig te zijn. Ik wilde bijvoorbeeld mijn werk efficientier indelen, door o.a. minder tijd aan social media te besteden. Ik merk dat dit werkt, als ik me er echt aan houd. Maar ik vind het wel lastig soms hoor, merk dat ik nog snel in het oude patroon verval, dus mijn lijstje blijft nog even mooi op mijn prikbord hangen om mij er aan te herinneren.  Ook wilde ik minder tv kijken, het gedachteloos zappen en op de bank hangen sloeg nergens op. Ik merk dat dit echt meer rust en voldoening geeft, doordat er tijd komt om andere dingen te doen, gewoon even niks, sporten, of juist een goed gesprek. Die houd ik er echt in!”


“Elke dag opstaan met een happy feeling en extra motivatie door een lief berichtje van Lisa, een reminder dat ik geweldig ben.”


“Inspiratie, motivatie en een gevoel van saamhorigheid. Vooral de verschillende voorbeelden van challenges die gedeeld werden op facebook werkten verbindend, de dagelijkse mails werkten motiverend.”


“Dank je dat je de challenge hebt gedaan. Ik ben me er bewust van geworden dat ik van mezelf kan houden, dat was mijn challenge en het gaat, op mindere dagen na, eigenlijk heel goed. Mijn tweede uitdaging was om mezelf te zijn, dat lukt aardig maar nog niet 100% dus daar werk ik hard aan. Je hebt me enorm geholpen met jouw lieve mails elke dag, ik ben er erg dankbaar voor, dank dat je ze wilde sturen. Mbt verbeteringen, ik vond het perfect zoals het is, alleen kan ik me voorstellen dat het voor jou elke dag veel werk is, iets minder mailen had ik ook niet erg gevonden. Wat wel fijn was dat jij doorging na 6 weken toen ik het even moeilijk kreeg. En het mooiste cadeau vond ik dat jij eerlijk bent en aangaf dat het bij jou ook niet vanzelf gaat. Dank je wel.”