Ben jij ook zo gek op pumps? Hoeveel paar heb jij in de kast staan? In alle kleuren?
Of… vind je het toch nog wat spannend en krijgen gympjes jouw voorkeur. Het is allemaal ok natuurlijk maar het staat als een paal boven water: Als je pumps draagt en je weet er ook nog mooi op te lopen, is dat wel heel erg sexy. Leuk om eens in het onderwerp Pumps te duiken. In onderstaand blog lees je tips en leuke weetjes rondom High heels!

‘When a woman puts on a heel, she has a different posture, a different attitude. She really stands up and has a consciousness of her body.’ – Christian Louboutin

Juiste schoenen
Je hebt natuurlijk wel een paar pumps nodig, wil je er op leren lopen. Koop een paar in jouw échte schoenmaat. Dat is echt belangrijk, want als je hakken te groot zijn zakken je voeten naar beneden waardoor je steeds uit je schoenen glijdt. Te kleine schoenen knellen je voeten af en dat wil je natuurlijk niet! Zorg dat er wat ruimte is, zodat je voeten kunnen uitzetten. Koop ze bij voorkeur ’s middags als je voet een beetje is uitgezet.

Een paar kopen
Voordat je hoge hakken koopt, moet je ze in de winkel goed passen. Loop vervolgens een rondje door de winkel heen. Als je het niet gewend bent om op hakken te lopen, kun je ervoor kiezen om een paar te nemen met extra steun, zoals een bandje. Zitten ze goed en knellen ze niet af? Dan heb je het juiste paar te pakken.

Voor de spiegel staan
Het is belangrijk om eerste op hakken te staan in plaats van erop te lopen, want doordat je – door de hakken – op je tenen staat, ben je minder in balans. Dus trek je pumps aan en ga voor de spiegel staan. Herhaal deze oefening net zolang totdat je jouw evenwicht hebt gevonden.

Juiste houding
Om op hoge hakken te paraderen, is je houding essentieel. Doe je schouders naar achteren en je borst vooruit. Dit geeft een evenwichtige houding, waardoor het al een stuk gemakkelijker wordt. Gebruik bijvoorbeeld een spiegel om je houding te oefenen.

Heuptechniek

Op hoge hakken loop je anders dan op lage schoenen. Je beweegt namelijk vanuit je heupen en niet vanuit je benen, zoals je dat normaal gewend bent. Begin met oefenen! Ontspan je heupen en knieën en draai je heup, zodat je voet vanzelf volgt.

In dit filmpje kom je eigenlijk best wat goede tips tegen over het lopen op hoge hakken

‘I don’t know who invented high heels, but all women owe him a lot’ – Marilyn Monroe

De pump oefening
In mijn lezingen en workshops doe ik vaak de pump oefening. Ik vertel aan de hand van een aantal pumps bijzondere verhalen zoals het verhaal over Lianne en haar grote liefde. Daarna vraag ik aan de vrouwen in de zaal: ‘Hoe zou jij er uit zien als pump? Wat voor kleur zou je zijn? En welk materiaal? Ben je moeilijk om op te lopen?’ Dan laat ik ze zichzelf voorstellen aan hun buurvrouw. Daarna ga ik de zaal in en verzamel een paar ‘pumps’. En weet je wat ik zo geweldig vind, het is gewoon een heerlijke warming up en het is mooi om te zien hoe vrouwen zichzelf omschrijven als pump maar wat mij vooral opvalt is dat ik nog nooit twee keer dezelfde pumps heb gehoord! Nog nooit. Er is altijd weer iets anders en soms zelfs erg verrassend. Stiletto, zwart lak met een klein strikje op de achterkant. Of de pump kan van kleur veranderen.  De zool laat hartjesafdrukken achter. Echt, ik geniet van alle voorbeelden. Alle vrouwen zijn verschillend. We zijn allemaal uniek. Geweldig!

Leuke weetjes over schoenen:

* Uit recentelijk onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld maar liefst 20 paar schoenen bezitten! 25% van de vrouwen zegt zelfs meer dan 30 paar schoenen te bezitten.
* Gemiddeld geeft een vrouw ongeveer 20 duizend euro uit aan schoenen in haar leven. Voor dat geld koopt ze in totaal 469 paar.
* De aangeschafte schoenen worden niet altijd bewaard, meestal heeft een vrouw 19 paar schoenen in de kast liggen, waaronder drie paar pumps met hoge hakken en zes paar slippers, sleehakken of ballerina’s. Daarnaast nog drie paar laarzen en vier paar sexy sandaaltjes voor bijvoorbeeld een avond uit.
* De gemiddelde vrouw heeft ook nog twee paar werkschoenen en een paar schoenen die buiten bovenstaande categorieën valt.
* De stand van de damesvoet in een hooggehakte sandaal, dat doet het hem wat hoge hakken zo sexy maakt. De schoenenkoning Christian Louboutin beweert dat bij vrouwen door het dragen van een hoge hak de voet in dezelfde positie wordt geplaatst als bij het krijgen van een orgasme .. Dit moet de ware reden zijn waarom vrouwen zich heel plezierig voelen op hoge hakken en is het voor mannen onweerstaanbaar om te zien.
* ‘de rode schoentjes’ in de Efteling zijn zo populair  dat ze af en toe gestolen worden? De Efteling heeft daarom een voorraadje klaarstaan!
* Vroeger, rond 1600, droeg men rode hakken (zowel de zool als de schoen zelf) om te laten zien dat men van adel was. Hoe hoger de hak, hoe meer status je had. Bedenk je hierbij even hoe een man er op hakken uitziet, want die droegen ze destijds ook. Waarschijnlijk is het woord ‘struikelblok’ zelfs ontstaan door deze mannen en daardoor ook het feit dat hakken nu als vrouwenschoenen worden gezien. Meer weten over het ontstaan van pumps?

keepyourstandardshigh