Als je een schip wilt bouwen, roep dan geen mannen bij elkaar om hout te verzamelen, het werk te verdelen en orders te geven. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee’- Antoine de Saint-Exupery

Dit weekend gaf ik 4 x een miniworkshop ‘Verleiden’ voor mensen die meedoen met het geweldige project 7di . Met dit project gaan al deze gave mensen (en er komen nog steeds mensen bij) van 28 februari tot 6 maart in 7 dagen Nederland upgraden. Zonder geld. Gebruik makend van sociale overwaarde. Wat een cool idee!
En voor al die mooie initiatieven en doelen heb je natuurlijk ook verleiding nodig. Want, hoe verleid je mensen tot actie?

Ik ging dus zaterdag op naar Rotterdam. Met een hoofd vol ideeën en een tas vol met kaarsjes, chocola, kadootjes en bubbels. Want, ‘practice what you preach’ toch? Als ik een workshop ‘verleiden’ geef, dan mag ik de mensen toch wel een beetje verleiden met wat lekkers en een fijne sfeer?

Het was te gek. Wat een goede sfeer. Opvallend veel ‘motortjes’ daar. Stralende gezichten en een hoop bekende uit het netwerk van Durftevragen . Tijdens mijn workshop nam ik ook de AQ test af. Want, hoe aantrekkelijk is het eigenlijk om met jou te werken? Of bij je te zijn? En wat ‘trek je aan’ ? Bij de uitkomst hadden dus echt opvallend veel mensen een hoog cijfer. Grappig om te zien.

Een aantal van mijn verleid tips op een rijtje.

1. Deel je droom.
Want dat geeft energie en de juiste mensen zullen die energie voelen en misschien wel dezelfde droom hebben en aanhaken.

2. Vraag aan de ander: ‘Waar kan ik je wakker voor maken?’
Als je weet wat iemand zijn passie is, en je gaat die passie inzetten voor het project. Nou… dan mag je dus iemand wakker maken 😉

3. Straal!
Zorg ervoor dat je lichaamstaal, je gedachten, je woorden en daden en je lach, overeenkomen met het verhaal dat je wilt vertellen of het doel dat je wilt halen.

4. Vier je successen.
Want het mag best een feestje zijn, met jou werken aan een project, toch?

Aan het eind van de workshop vroeg ik de deelnemers ook om hun verleid tips. En de ‘beste’ tip kreeg een flesje bubbels.
Hier zijn de tips op een rijtje:

-Wees een belg in Nederland
-Laat je kwetsbaarheid zien
-Wees authentiek
-Spreek Jip & Janneke taal
-Spreek vanuit het hart
-Gebruik humor
-Wees moedig en grote krachte spoeden je tot hulp
-Less is more
-Begin in het klein
-Laat je borsten zien
-Doe het met liefde
-Deel je passie
-Bewaak een ander zijn leerpunten
-Laat jezelf zien
-Luister naar andermans dromen
-Geef ze een zaadje, geen boom
-Heb niks nodig maar leer alles te benutten
-Herken het blije kind in de ogen
-Als je lacht kun je toveren
-Puur zijn & je passie combineren
-Doe een stapje terug en geef de ander de ruimte (en laat hem jou helpen)
-Je kwetsbaarheid is je kracht
-Spreken is zilver, luisteren is goud
-‘Wat drijft je’ ipv ‘hoe gaat het’ vragen
-Hou eerst van jezelf
-Dat wat je anders maakt is uniek
-Als je er mee kan spelen ben je vrij
-Er is altijd in een ander een parel te vinden . altijd
-Wees aardig en duidelijk
-Durf
-Lees meer over de Aida formule
-Geweldloos communiceren
-Wees jezelf
-Help de ander een lach om zijn mond en een twinkel in de ogen te krijgen

Mijn droom is (zegt ze met een stralende lach) om zoveel mogelijk vrouwen Smart & Sexy te laten ervaren. En je mag me wakker maken voor het geven van dit soort workshops. Zorg ik er voor dat het een feestje wordt.

Laten we verleiden en verleid worden.

LOVE