Wij, Sonaiska en Kimberley, de 2 stagiaires bij Smart&Sexy op kantoor voelden Lisa eens aan de tand over de komende Smart&Sexy theatershow. Zijn er al nieuwtjes? De laatste stand van zaken? En hoe leuk wordt het dan eigenlijk? We kregen antwoord:


Waarom ga je het theater in?

Ik hou zo van theater. Het is waar ik vandaan kom. Ik heb vier jaar lang zo genoten van het vak leren op de Kleinkunstacademie. Theater is magie. En wat een prachtige locatie is het ook om vrouwen samen te brengen. Je kan ze meenemen, zaallicht uit, in een prachtig verhaal. Maar ik kan ze ook zien. Zaallicht aan. En met ze praten. Wat helemaal leuk is, we gaan nu ook nog meer doen in de zaal dan theater maken. We gaan meer ‘ervaren’. Dingen voor elkaar krijgen. Social media inzetten. Verrassen… 

Wat wordt het dan?

We noemen het een theatrale talkshow. Een feelgood avond in het theater. En wat het helemaal moet worden… dat gaat ook nog blijken. We blijven in ontwikkeling en de show wordt het komende jaar gemaakt met een top team van mooie mensen uit de theaterwereld en daarbuiten. Natuurlijk zijn er nu al plannen maar ik laat me ook nog graag verrassen! Ik kan wel al verklappen dat ik ook ga zingen en dat er ook een vrouwelijke dj mee gaat. 

En wat ga je 18 september doen?

18 september hebben we veel vrouwelijke theaterdirecteuren en programmeurs uitgenodigd in De Oude raadhuis in Hoofddorp. Daar gaan we ze een voorproefje geven van de show. Mojo theater, ons impressariaat gaat ons vervolgens de komende maanden verkopen, dus dat is heel spannend.

Spannend? Vertel!

(Lisa laat zich achterover vallen op de bank) ahhhhh echt wel spannend. Wow. Maar op de goede manier. Een soort van focus. Een kriebel in mijn buik. Dat gevoel van dat je verliefd bent en er een spotlicht aan gaat op je zelf en de wereld. Ik sta aan! Nu komt alles samen. En soms komt het spook stemmetje(met dank aan Suzanne Unck voor de term) dat zegt: ‘nou nou Lisa, zou je dat nog wel kunnen?’  en ‘Straks vinden ze het niks?’ Maar gelukkig duren die momenten kort en ga ik weer verder. Ik weet dat dit is wat ik ga en moet doen.

September 2013? Waarom zo lang wachten?

Zo gaat dat in theaterland. De show wordt de komende maanden verkocht en dan komt het zomer volgend jaar in de brochures in de schouwburgen. Dus nog even geduld. Alhoewel, voor de Smart&Sexy fans is er wel de mogelijkheid om nu al een kaartje te kopen voor de premiere volgend jaar. Zij komen dan in de groep van ‘First ladies’ Dat is een hele speciale groep waar wij mee praten, die mogen meedenken, kadootjes krijgen en nog veel meer. De groep is nog maar net begonnen (we zijn nu met 100 vrouwen) dus er mogen nog vrouwen bij hoor!


klik op de foto als je meer wilt weten over de kaartjes voor de premiere