Deze week ben ik op Smart&Sexy ontdekkingstocht op Curaçao. Een klein tourneetje houden op dit prachtige eiland, hoe cool is dat? Of cool is het eigenlijk niet, het is hier 35 graden en als ik in het zwembad lig, is het net of ik een bad neem. Maar het is wel een fijne warmte… zo lekker tropisch en de cocktails smaken daardoor nog lekkerder.

Weddingplanners international
Ik ben hier met Danielle van der Lee en Martijn van Buren omdat Smart&Sexy een onderdeel is van de opleiding tot weddingplanner. En deze week volgen dus een aantal dames hier op Curaçao de opleiding. Daarnaast geef ik woensdag een lezing voor het vrouwennetwerk Chica Cocina. En heb ik meerdere afspraken met Smart&Sexy dames hier.

Een filmpje van Martijn van Buren met de highlights:

Paradise FM
Gisteren was ik op bezoek bij Paradise FM voor een interview. Pepijn Bierenbroodspot en Folkert Tempelman van Paradise FM ontvingen mij in hun roze (!) en witte studio voor een diepte interview van 5 minuten. 😉
Leuk spannend om geïnterviewd te worden door twee mannen en ik moest er dan ook wel even inkomen maar het ging goed! Paradise FM, wat een heerlijke naam ook voor een radiostation op zo’n prachtig eiland. Het radio interview kun je hier beluisteren:

Volgend jaar weer?
Mijn wens zal zijn om hier elk jaar terug te komen en ook hier een mooi netwerk op te bouwen! En ik ben zo benieuwd naar de dames hier. Hoe bewust zijn ze van hun mogelijkheden? En hoe vrouwelijk zijn ze hier? Het valt me op dat sommige vrouwen best wat gesloten zijn en het leven is hier op het eiland echt niet makkelijk voor sommigen. Er is echt veel armoede en corruptie. Maar ook het prachtige weer, de natuur, muziek…Hoe zou Smart&Sexy iets voor deze vrouwen kunnen betekenen? Ik hoop met antwoorden terug te komen.

Dolfijnen!!
En ik heb samen met Daniëlle en Martijn een hele bijzondere ervaring gehad. We hebben gezwommen met de dolfijnen. Bij de Dolphin Academy wordt met liefde met de dieren gewerkt, ze zwemmen in de open zee en komen uit zichzelf naar de ‘encounters’ en ‘open swim’ acties. Of nou ja, natuurlijk ook voor heerlijke haringen.
Het is een unieke ervaring, ik werd zo rustig en blij van de dolfijnen. En ik kreeg een brok in mijn keel toen een baby dolfijn een paar keer naar me toe kwam en ook probeerde de spelletjes te spelen die we met haar moeder deden. Toen ik uit het water kwam had ik direct geen last meer van een jetlag. Wat een energie.

Inzicht
‘When women relax, they become wise’, nou dat heb ik wel gemerkt deze zomer. Wat heb ik een boel ideeën en inzichten gekregen. Zo ook deze: Ik heb nog een beetje boel last van straalangst. Met grote dank aan Martijn voor dit nieuwe woord. Wil je meer weten over hem en dit woord? Hij vind het vast heel leuk als je contact met hem opneemt.

En nu naar bed. Morgen weer Smart&Sexy aan de slag.

Lisa