Volgens het blauwe boek hoef je niet iets te vinden van de oefeningen die je doet. Je doet ze gewoon. Er wordt je helemaal niet gevraagd ze te beoordelen. Wat een krachtig en plezierig inzicht gaf dit boek mij al de eerste dag dat ik er mee aan de slag ben! Ik stel mij open om te leren en vertrouw op de uitkomst. Ik hoef er niets van te vinden. Een bevrijding.

 

 

 

 

1 april deed ik in het kader van de 100 dagen Feelgood Challenge de eerste les uit het boek ‘Een Cursus in wonderen’. Ik schreef er al eerder een blog over. De eerste van een reeks van 100. Ik doe de lessen in mijn eentje, elke ochtend rond 08.30 en ik mag als ik dat wil Koos Janson bellen om hierover na te praten. Koos is leraar van de Cursus en medevertaler van het boek.

Ik las eerst de inleiding van het werkboek. En het leerde mij 3 dingen:

1. Doe 1 les per dag

2. Het gaat om ‘ware waarneming’ (het is een wezenlijke eigenschap van ware waarneming dat ze zonder grenzen is)

3. Ik hoef er niets van te vinden. Het is een kwestie van doen.

De eerste les  (blz 3 van het werkboek) duurt een minuut. Kijk 1 minuut naar de dingen om je heen en denk ‘Deze tafel betekent niets’ en ‘Deze stoel betekent niets’
Het valt mij op hoeveel ik eigenlijk denk tijdens het uitvoeren van de oefening. Ik heb op veel van wat ik zie een mening, ik vind iets of voel er iets bij of mijn gedachten dwalen af naar iets anders.
Uiteindelijk werd ik er wel rustig van. En dat alles in 1 minuut 😉
Deze les zegt: ‘Een aangenaam gevoel van ontspannenheid is essentieel’. Wat een mooie zin en zo inspirerend. Het mag ontspannend zijn. Een fijn inzicht! Het is zelfs essentieel, zegt de cursus.

Ik belde Koos. Dat mag ik doen wanneer ik dat wil en bij voorkeur na het doen van een les.
Uit dit gesprek deel ik graag paar mooie zinnen met je:
Bij waarneming uit liefde is alles hetzelfde.
Bij waarneming uit angst is alles verschillend.
In de Cursus leer je het loslaten van een oude manier van kijken. De eerste lessen gaan hierover.
Daarna leer je steeds meer een nieuwe manier van kijken.
Het zijn Oefeningen in ware waarneming, op alles en iedereen. Niets uitgesloten.

Ik ben een leerling van de Cursus. Wat leuk! Wat een ontspannen fijne levenshouding. Ik ben vol vertrouwen dat deze challenge, mijn telefoongesprekken met Koos en de lessen uit het boek mij zullen vervullen met LIEFDE. Doe je mee? Heb jij de app al gedownload? Of heb je het boek zelfs in huis?
(ik blijf het even zeggen: je hoeft niet mee te doen natuurlijk. Het mag wel)

Op de agenda

Binnenkort zal ik een interview van mij met Koos aan jullie laten zien en komt er  op de agenda ook een lezing van Koos. Ik ben zelf naar een lezing geweest en het is er heel fijn, praktisch en met humor. Ik kan het je aanraden mits je natuurlijk geïnteresseerd bent in het boek of het al leest. Dus mooie zaken in het vooruitzicht.
Wil jij jouw ervaringen met de cursus delen? Ik heb al veel reactie ontvangen van vrouwen die het ook lezen of gaan lezen. Laten we het delen met elkaar?

Lieve groet, de leerling.