Ze was al jaren vrijgezel. Ja ze had wel eens een scharrel. Of een date. Maar niet een man waar ze van kon houden en die van haar houdt. ‘ Ik weet niet meer wat ik moet doen, ik heb alles al geprobeerd, ik ben zo alleen’ .  Ze veegde een traan weg. Ik keek naar haar, zo’n mooie vrouw, vol met bijzondere talenten en mogelijkheden. En nu zat ze huilend bij mij op de bank. ‘ik ga je een paar tips geven’  zei ik. ‘ Een Smart & Sexy plan voor jou. En straks mag je zelf bepalen of je het wilt uitvoeren of niet, maar eerst even luisteren, ok?’

En dit waren de tips:

1) Niet is ook goed. De eerste tip is meteen de moeilijkste maar ook de belangrijkste. Er bestaat geen goed of slecht. In het grotere geheel (waar wij als mens niet echt alles vanaf weten) kan jij niet beoordelen of het goed of slecht is dat jij op dit moment alleen bent. Niets is zomaar. En dit moment is precies zoals het zijn moet. Dus de eerste tip is: niet is ook goed. Wens het allerbeste voor jezelf maar geef je gehechtheid aan het resultaat op.

2) Maak een wensenlijstje. Wat wil je wel? Schrijf op:

-Mensen om mij heen houden van mij zoals ik ben

-Er is genoeg liefde voor mij in mijn leven

-Ik ben aantrekkelijk en trek hele mooie mensen aan

-Al het goeds komt op mijn pad

-Ik sta open voor een bijzondere en lieve man als partner

-Ik ben blij en voel me vrij om de prachtige vrouw te zijn die ik ben

Lees dit briefje als je wakker wordt en als je gaat slapen. Zeg het hardop. Zing het als een liedje in de auto. Leer het uit je hoofd. Als je je even niet goed voelt, zeg het dan opnieuw. Denk opnieuw. Stel het bij waar nodig.

3) Straal. Doe alsof je de hele dag bemind wordt en lief hebt. Alsof het al zo is. Doe lippenstift op, draag je mooiste jurk. Trek lingerie aan. Lach. Ga een liefdesrelatie aan met jezelf. Hou van jezelf en van de mensen om je heen. Als jij op je mooist bent en je laat het resultaat los, zul je zo aantrekkelijk zijn. Onweerstaanbaar.

En ze deed het! Anderhalve maand lang volgde ze deze tips.  Elke dag. En ze begon er plezier in te krijgen. En toen gebeurde het volgende: Haar kinderen uit de klas, ze is kleuterjuf, hadden een tekening voor haar gemaakt. Een tekening van haar toekomstige vriend, Hij heette Peter. Speelde gitaar en droeg een t-shirt met ‘ I love Pauline’  erop. Ze had de tekening boven haar bed gehangen en ging vrolijk door met het Smart & Sexy plan. En toen, is het echt gebeurt?JA! Toen werd ze verliefd. Op Peter. En hij op haar. Stapel. Hij speelde gitaar. En…. Op een dag kwam hij met een kadootje aan. Hij maakte zijn overhemd open en droeg een shirt met de tekst ‘ I love Pauline’

En ze leefden nog lang en gelukkig.

en jij? Ben jij Single? Pas jij dit soort tips ook toe in je leven? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en verhaal.