Vorige week vroeg iemand aan mij: ‘Lisa, jouw Smart&Sexy missie en alle tips die je deelt, pas je die ook allemaal toe in je eigen leven?’

Ja was mijn antwoord, dat is wel de bedoeling.

Ik ben mijn eigen grootste leerling. Elke dag, als ik een blog schrijf of een peptalk of een lezing geef dan luister ik opnieuw naar mijn woorden en plaats die in perspectief van mijn leven. En ik leer zoveel van de gesprekken met mijn vriendinnen of met de vrouwen uit de community.
En er zijn momenten dat ik mezelf hoor praten en denk, oeps, deze Smart&Sexy tip mag ik zelf ook wel weer wat vaker toepassen in mijn leven! Zoals ik de laatste tijd heb met een onderdeel uit mijn lezing waar ik vertel over trillingen.

Zorg dat je een hoge trilling hebt

Wij hebben allemaal trillingen. Als we ons goed voelen, hebben we een hoge trilling en als we ons niet goed voelen gaat onze trilling omlaag. De frequentie waar we op dat moment in ‘trillen’ trekt ook andere, dezelfde trillingen aan. We zijn magneten. Dus als ik in een lage trilling zit, trek ik mensen en situaties aan die ook een lage trilling hebben.

Ik geef dan een aantal voorbeelden en vertel een grappig verhaal over mezelf in een lage trilling. Mijn tip is dan: zorg dat je in een hoge trilling blijft. Hoe doe je dat? Door dingen te doen die een goed gevoel geven. ‘Doe elke dat iets om je trilling te verhogen!’

Dat kan van alles zijn, hoeft niets te kosten. Alles waar jij blij van wordt, is trillingsverhogend. Luisteren naar mooie muziek, lekker eten, een wandeling maken, positief denken, een massage….

Heerlijk zo’n man met zoveel energie.

De afgelopen maanden, de eerste maanden van mijn zwangerschap, zat ik, ondanks mijn grote blijdschap dat ik zwanger ben, in een lagere trilling dan normaal. De hormonen, het slechte slapen, de vele kwaaltjes… ik voelde me niet helemaal mezelf en sleepte mij door sommige dagen heen. Gelukkig hadden we vakantie en was Karel werkelijk op zijn best om mij soms te laten, soms vrolijk te maken en veel voor mij te doen. Dan stond hij opeens weer midden in de kamer met een grote lach: ‘Zeg het maar, wat kan ik voor je doen? Waar zou je blij van worden?’
Doordat we verhuisd zijn deze zomer waren het vaak praktische wensen van mij. “Wil jij die twee dozen uit de auto halen?’ , ‘De vuilnis van het balkon buiten zetten?’ Of ‘Ik heb zin in watermeloen, wil jij dat kopen?’ En daar ging hij!

Ik heb mijn trillings tip met meer aandacht dan normaal in de praktijk gebracht daar waar ik kon. Ik gaf heerlijk toe aan mijn moedheid en lag veel in bed om een boek te lezen of film tekijken’ maar nodigde ook ‘lieve vriendinnen uit en luisterde naar muziek. Wandelen door de Jordaan, mijn moeder bij me… Heerlijk!

Dus ja… mijn eigen tips breng ik ook in de praktijk. Als ik het namelijk niet doe, merk ik het snel genoeg. En ‘hoor ik mezelf weer praten’. ‘Doe elke dag iets om je trilling te verhogen.’.

[thrive_leads id=’16975′]