Vanaf nu laat Lisa zich regelmatig, hier online, inspireren door de vraagstukken in jouw leven. Haar Smart&Sexy-tips over de liefde, mannen en vrouwen, vriendschappen, huisdieren, zakenrelaties, familie en alles daar tussenin en daarbuiten personaliseert ze graag voor jou. En eigenlijk voor ons allemaal. ‘Liefs Lisa’ geeft een kusje op je vraag en blaast ‘m vol vertrouwen naar je terug.

Hoi Lisa,

Je vroeg laatst op Facebook of iemand nog een vraag had die je kan beantwoorden in een blog of YouTube-filmpje. Mijn vraag is: als je merkt dat je in een lage energie-frequentie zit, hoe kom je daar dan weer uit?

Ik merk namelijk dat ik de afgelopen weken in die lage frequentie zit. Ik krijg klachten van klanten, ben niet tevreden over het resultaat van mijn ontwerp-opdrachten, heb veel ruzie met mijn man ėn als klap op de vuurpijl ben ik er ook onder gepoept door een meeuw! (Net als jij vertelt in je lezing haha!)

Anyway, ik vind het al positief dat ik me hier nu bewust van ben, maar…hoe kom ik er weer uit? Ik zou graag weer in de hoge frequentie willen zitten, want dat voelde heel fijn.

Ben benieuwd!

Veel liefs, Emmy

Lieve Emmy,

Wat een mooie vraag en zoooo herkenbaar, dit voelen we allemaal wel eens.

Zoals je al omschrijft is een lage frequentie een grote magneet voor het aantrekken van andere mensen en situaties met dezelfde (lage) frequentie. Ruzie, ontevredenheid… allemaal dezelfde trilling als jij.

Je hebt met deze mail al een hele stap gemaakt in de goeie richting. Zoals je al aangeeft, je bent je namelijk bewust van jouw frequentie en dat die laag is. Weet je hoeveel mensen alleen maar bezig zijn met wat die anderen allemaal niet goed doen? En de schuld buiten zichzelf leggen? Jij kijkt naar jezelf. Wat kan IK doen om dit te veranderen? Dat is mooi. Dat is de open houding waar je wat aan hebt.

Wat vaak gebeurd is dat mensen gefrustreerd raken over het feit dat ze zich niet zo goed voelen, weinig energie hebben, dat het allemaal even niet zo lekker loopt. Je hebt er het oordeel bij dat het ‘erg’ of ‘vervelend’ of ‘niet goed gegaan’ is. En daar zit het hem nou juist in.

Stel dat je morgen opstaat en je hebt niet zo goed geslapen, je voelt je moe. Je kunt dan twee dingen denken. ‘Nu voel ik me alweer zo moe, dit word een lange dag, hoe ga ik het volhouden, ik baal hier zo van!’ Of je kunt denken.. ‘Ik voel dat ik weinig energie heb vandaag, laat ik lief zijn voor mezelf en kijken wat ik kan kan doen zodat ik me wat beter voel.’
Oftewel, je gedachtes over een situatie bepalen je trilling, niet zo zeer de situatie zelf. Kijk je met een kritische blik, vanuit angst om niet goed genoeg te zijn, vanuit het ego? Of kijk je vanuit liefde en met compassie naar jezelf?

Dus nu wil ik je nog vragen om opnieuw naar jezelf en de situatie te kijken vanuit het standpunt van de liefde. Zonder oordeel dat er iets anders of beter moet. Gewoon met liefde kijken. Wat zie je dan? Dan zie je liefde! Dan zie je dat het is zoals het nu is, dat het allemaal niet perfect hoeft te zijn en dat is oké. En dat was altijd al zo, want Alles Is Liefde, alleen er zat even een wolk van negatieve gedachten voor de zon.

Als je zo kijkt, zie je gewoon een onwijs lief mens dat haar best doet. En een klant die ook zijn best doet om het beste er van te maken. We willen uiteindelijk allemaal hetzelfde. Gelukkig en tevreden zijn. En soms uiten we dat wat onhandig.
Oke, behalve deze ‘mindset’ zijn er ook nog hele praktische dingen die je kunt doen. In mijn lezing vertel ik ook over hoe je kan zorgen dat de frequentie weer hoger wordt. Hoe? Het antwoord is dit: alles waar jij blij van wordt, is trilling verhogend. Alles.

Dus maak eens een lijstje van wat jou een goede vibe geeft. Muziek luisteren? Wandelen? Schrijven? Je lievelingsthee? Het zijn vaak maar kleine dingen. Ga die dingen doen. Spreek af met lieve mensen. Schrijf een lief briefje aan jouw vriend. Doe elke dag iets van jouw lijstje. Niet geforceerd, maar met lichtheid en plezier.
En ten slotte..geef jezelf wat tijd! Dit is iets wat de meeste mensen wel zullen herkennen en waar we gewoon mee mogen spelen en oefenen. Opmerken, bewust zijn, uitvinden wat voor jou het beste werkt. Veel plezier!

Liefs Lisa

Heb jij ook een vraag aan mij? Of een lastige situatie waarbij je wel een advies of een tip zou willen? Stuur me een berichtje!