Tekst en foto’s (iphone) door Ellen van Doorn (Feelgood Redactie)

sugarles1
Op een zonnige zaterdagmiddag treffen we elkaar als Feelgood redactrices bij Sugarless, dé lunchroom van Jennifer de Jong in Amsterdam als het gaat om luxe, dagverse, biologische lunches en sappen, vrij van geraffineerde suikers en ongezonde zoet-, kleur-, geur- en smaakstoffen. Daar hebben de ladies van de FeelgoodChallenge wel oren en maag naar!

sugarless6

De heerlijke hapjes gaan er in als zoete koek en we genieten extra om te weten dat het mág. Heerlijk suikervrij snoepen! Terwijl Lisa de eerste kopjes thee schenkt, schenken wij elkaar aandacht en een luisterend oor. Wat is het heerlijk om elkaar weer te zien. Bij te kletsen over hoe ieders persoonlijke challenge gaat en om te brainstormen over nieuwe ideëen. En wat zijn we blij met al die mooie verhalen en reacties van alle Feelgood Ladies.

sugarless8

“Wat is het toch fijn om te merken wat positieve energie doet hè meiden?” vindt een trotse Lisa. “De kracht vanuit jezelf om nog meer positiviteit te generen door alleen maar positief in het leven te gaan staan. Dat heeft niet alleen direct effect op jou, maar ook op mensen om je heen. Vrouwen beseffen toch vaak half niet hoe prachtig en krachtig ze zijn? Zo mooi om te zien hoe vrouwen binnen dit project uit hun schulp kruipen en hun challenges aangaan.”

4514dd16220e701aae7b9bb4fe262418

 

Natasja beaamt dat en vind een gezonde levensstijl daarbij een mooie ondersteuning: “Als je gezond eet, is het ook veel makkelijker je uitdagingen vol te houden. Je lichaam verandert zijn behoeftes en neigt niet meer naar die enorme pieken en dalen. Puur omdat het in balans is door gezonde voeding. Heerlijk dat evenwicht!”

sugarless4
Ook Ellen zou niet meer anders willen. “Vroeger at ik veel te veel suiker en raadde een dieetiste me ernstig aan te stoppen. Het voelde letterlijk als afkicken. Vreselijk vond ik dat gevoel, maar nu, zou ik niet anders meer willen. Ik heb veel meer energie en als mijn moeder nu nog per ongeluk een schep suiker in mijn thee doet, vind ik dat gewoon zelfs vreselijk vies. Ik ben blij dat ik dat ervaren heb. Het heft me zoveel zuiniger op mijn lichaam gemaakt. Ik hoop er namelijk heel oud en gelukkig mee te worden.”

sugarless2

We nemen er nog eentje, een vers kopje jamijnthee, en besluiten onze ontmoeting met een dikke glimlach, vol inspiratie en met een warme omhelzing. Wat heerlijk om je goed te voelen en met mooie mensen te omringen. Dat gun je jezelf en iedereen toch?

Op moederdag  kan jij op Facebook een heerlijke High tea winnen voor jou en … je moeder!!

Wil je meer lezen over Sugarless en Jennifer haar missie? Kijk dan dit filmpje.
En in dit artikel van Miss Natural staat ook het verhaal van Sugarless leuk beschreven.
Like de facebookpagina van Sugarless als je ook suikervrij wilt genieten.

Klik hier als je meer wilt weten over de 100 dagen Feelgood Challenge.