Geschreven door Danielle Uleman, personal assistent van Lisa. Ze heeft ook een prachtig eigen blog.

Onlangs kwam ik op internet een wel heel Smart&Sexy vrouw tegen, met een bijzonder verhaal. Vorige maand ontmoette ik haar “in het echt” voor een gezellig kopje thee en kon ik haar al mijn vragen stellen. Hier het verslag…

Meeke Mutter,  geboren en getogen in Nederland, studeert sinds 4,5 jaar in New York City. Ze volgt daar een dansopleiding, waar ze zelfs ook een scholarship voor een jaar voor heeft gehad. Ja, je leest het goed. Een opleiding tot danser in New York City MET scholarship voor iemand van 38. En dat terwijl de meeste dansers op hun 38ste al stoppen met dansen, en je in Nederland na je 22ste als vrouw eigenlijk al niet eens meer kan beginnen met een dansopleiding!

Meeke danste als kind al maar pas op haar dertigste pakte ze de draad weer op. Nu volgt ze dus een professionele opleiding en daarbij horen behalve lessen in klassiek ballet en moderne dans, ook zanglessen. En daarnaast schildert ze professioneel. Haar schilderijen, waarin duidelijk haar liefde voor dans naar voren komt, worden regelmatig geëxposeerd.

Ik denk dat Meeke’s kracht ligt in het heel zorgvuldig luisteren naar haar lichaam en intuïtie. Zo voelde ze gewoon dat, in tegenstelling tot wat iedereen zei, haar lichaam nog sterk genoeg was om te dansen en dat ze in New York moest blijven, terwijl ze er in eerste instantie alleen heen ging voor een korte workshop bij de Graham School.

Anderen adviseren haar regelmatig om zich meer op 1 ding te richten in plaats van zo multidisciplinair bezig te blijven, of  zeggen dat ze gewoon danslesssen moet gaan geven, zoals haar balletschool ook al had aangeboden. Maar dat voelt voor haar niet kloppend. “Ik heb eerst zelf nog zoveel te bieden, ik heb als jonge meid heel veel opgetreden en ben er nu weer klaar voor na gedegen voorbereiding. En juist de combinatie van mijn passies maakt dat ik heel wat moois te bieden heb. Voor mij gaat het allemaal om het delen van “beauty”. Een van mijn dromen is dat mijn schilderijen als decor bij een prachtig dansstuk worden gebruikt. Ik heb al diverse choreografen benaderd, zoals Jiri Kylian van NDT, Peter Martins van New York City Ballet. En blijf het proberen.”

Ook wat ze na haar opleiding wil doen weet ze precies. “Ik ben er bijna klaar voor om auditie te doen bij een dansgezelschap. Ik zal op zoek gaan naar een ‘company’ waar ik als lange danseres, met ‘long lines’ goed in pas. Waarschijnlijk wordt het contemporary ballet. Ook zal ik beginnen met zangaudities, waarbij jazz mijn voorkeur heeft. Tot slot zou ik heeeeel graag een prachtige pas-de-deux met een man willen dansen. Ik heb al iemand in gedachten, hij is een leraar van me (en hij is ook lang!) en zooo goed! Wie weet, dus duim maar voor me!”

Wil je meer weten over Meeke, haar verhaal en haar schilderijen? Haar website is www.meekemutter.com