Ik heb hier thuis het ‘Groot complimenten boek’

complimentenboek

Een boek vol met verhalen, tips, onderzoeken en weetjes over het fenomeen complimenten. En laat dat nou een hele favoriet onderwerp van mij zijn.
Hoe geef je een goed compliment? En hoe neem die in ontvangst? Welke valkuilen moet je vermijden bij het geven van complimenten? Het komt allemaal aan bod in dit 287 bladzijde tellend boek!

De Amerikaanse president Abraham Lincoln begon ooit een brief met de woorden: ‘Everybody likes a compliment.’ Dit citaat is legendarisch en is anderhalve eeuw later nog overal op internet terug te vinden. Het zijn simpele woorden, maar die hebben toch een blijvende indruk achter gelaten, waarschijnlijk omdat ze zo enorm waar zijn.

Ook het stuk over een goed nieuwsgesprek op blz 178 spreekt mij aan. Leuke omkering toch, van het slecht nieuws gesprek? Dat zouden bedrijven eens moeten invoeren!

En de visie van powervrouw Mary Kay Ash (oprichtster van Mary Kay Ash Cosmetics, 800.000 vertegenwoordigers in 37 landen) is ook een mooi voorbeeld van de positieve kracht van complimenten.
blz 181 ‘Een bedrijf is zo goed als de mensen die er werken.’ Mary Kay deed dit door iedereen in haar omgeving te benaderen alsof ze een onzichtbaar bordje om hun nek droegen waarop stond: ‘Geef me het gevoel dat ik belangrijk ben!’

Al met al een boek vol inspiratie en leuk om door te bladeren. Dank Frank van marwijk en Hans Poortvliet voor het schrijven. En… mijn complimenten voor jullie allebei! Jullie zijn er mooi ingedoken.
Hier kun je het boek bestellen

Dit filmpje maakte ik een tijd geleden zelf al over het maken van een goed compliment:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LPwVl1OposA&list=PL6625962186A1BFAE&index=7[/youtube]