jaaahhh en dan, na veel leren, ervaren en oefenen ben je Smart & Sexy, ben je helemaal de regisseur van je leven, en dan…kom je in de overgang. Oef.

Opvliegers, zweetaanvallen, stemmingswisselingen, geen lust meer. Drama!
Of niet? Is het ook een hele mooie periode van vernieuwingen, ontdekkingen en wijsheid?
In het boek ‘Het eigenwijze vrouwenboek’ van Saron Petronilia vond ik antwoorden en tips. Mooie en intense verhalen van vrouwen als Adelheid Rozen en Lulu Wang over hun ervaringen met de overgang.

Het boek leest heerlijk. Als een magazine. Smart & Sexy illustraties, interviews, tips. En ondanks dat ik me nog niet kan herkennen in de verhalen bevalt het me wel. De toon en de humor. Fijn! Ik ben wel een beetje geschrokken van alle symptomen en ervaringen op een rijtje. Wow.. kan mij dat ook allemaal gebeuren?

Mooi stukje uit het boek:

‘Innerlijk.
Uiterlijke schoonheid blijft, hoe je het ook wendt of keert, aan mode en cultuur onderhevig. Nog niet eens zo heel lang geleden liepen vrouwen amechtig zuchtend en puffend rond in strakke korsetten die hun een wespentaille en een pronte boezem gaven. Voor die tijd waren juist de vollere dames met flinke billen en borsten in trek. Begin vorige eeuw was je mooier naarmate je bleker was, terwijl je in onze jeugd juist zo bruinverbrand mogelijk moest zijn, desnoods zonnebankbruin.
Wat blijft is de innerlijke schoonheid. Die zie je door al het uiterlijk vertoon heen. Jammer dat je je eigen innerlijke schoonheid niet zo goed kunt zien. Hoe lekkerder je in je vel zit, hoe meer je jezelf waardeert en om jezelf kunt lachen, hoe mooier je bent Het beste schoonheidsmiddel aller tijde is natuurlijk: de liefde. Liefde voor je en anderen, liefde voor de natuur en al haar creaties en liefde voor datgene wat jouw leven zin geeft. Maar wat precies maakt je nu aantrekkelijk? Je sensualiteit. Kun je in intens genieten van de sensaties die je verschillende zintuigen je bieden? Trakteer je ogen op de schoonheid van al het moois om je heen. Wordt je steeds bewuster van de informatie die je krijgt via je tastzin. Wat voel je allemaal? Ook als je bij jezelf naar binnen tast. Snuif wellustig de geuren op uit je omgeving. Bijna alles heeft een geur. Geniet ervan als het water je in de mond loopt: je bent sensueel. Proef wat er allemaal te proeven valt: eten, drinken, lichaamssappen. Word je gewaar van geluiden: stembuigingen, de schaterlach van een kind, muziek, het ritselen van de bladeren in de bomen. Verlustig jezelf. Het maakt je onweerstaanbaar.’ (blz 153)

Verder is Saron een bijzondere vrouw die mooie dingen doet met mensen. Zo gaf ze mij een keer een prachtige reading. Neem maar eens een kijkje op haar site:

http://www.petronilia.nl

oke, het is nog niet zover maar ik ben er alvast klaar voor! Enne.. Mam? Ik heb een kadootje voor je!

Hier kan je het boek bestellen en gaat er ook nog eens 10% naar een goed doel naar keuze. Terwijl jij dezelfde prijs als bij bol.com betaald:

http://www.youbedo.com/