Waarom Wij zo van Roze houden?

Zo nu en dan komen er van die vraagstukjes langs over Smart en Sexy die ik toch eens onder de loep neem. Natuurlijk weet ik waarom ik doe wat ik doe en bijna al mijn keuzes voor Smart en Sexy hebben doordachte achterliggende gedachten. Maar waarom ik nu precies voor roze heb gekozen als huisstijl van Smart en Sexy? Dat was eigenlijk een soort “natuurlijk” logisch iets.

Klinkt vaag? Misschien. Dat komt omdat de kracht van alles wat je doet in je leven, in jezelf zit. Daar kom je bij, als jij jezelf de vraag stelt: ‘Hoe voelt het?’ En blijkbaar voelde roze voor mij als de juiste kleur voor Smart en Sexy. Het voelde goed en dan is dat vaak ook zo.

‘Waarom niet rood, is roze niet wat te blij?’ Deze vraag liet me toch niet los. Ik ging op onderzoek uit. Welke associaties maken mensen bij kleur? Ik vond een mooi artikel waarin Leonardo da Vinci zijn gevoel over kleur beschrijft.

Bij ROOD vertelt hij over hartstocht, energie en beweging, klinkt best goed toch? Maar dan gaat hij verder en vertegenwoordigd rood voor hem ook revolutie, ego, onrust, oorlog, offer en bloed.  Mmm…als het het kan, liever even niet 😉

En ja, de kleur ROZE klopt. Er valt werkelijk niets negatiefs te zeggen over deze kleur en omschrijft Leonardo da Vinci voor mij precies waar Smart en Sexy voor staat. Roze is: Zachtheid, Vrouwelijk, Schoonheid, Vrede, Snoepjes, Verzacht en vooral: stemt Vriendelijk.

JA JA doe mij heel veel van dit alles, het is precies goed zo…ik blijf nog even door mijn roze bril kijken, vanaf mijn roze wolkje naar al die mooie Smart en Sexy vrouwen!

Een kloddertje roze hierrrrr

p.s. Zijn we al bevriend op Facebook? We hebben een hele leuke pagina waar ook veel Smart&Sexy zaken gebeuren 😉