Ik ben een paar jaar geleden beste vriendinnen geworden met… mezelf!!


Al meer dan 15 jaar is Sibel mijn allerliefstelievelingsvriendin (@sibelyildir) en onze vriendschap inspireerde mij tot meer. De gevoelens van liefde en van onvoorwaardelijkheid, de lol, de waarheid, de briljante ideeen en de energie die ik altijd krijg als ik bij Sibel ben, wilde ik ook bij mezelf. En ik ontdekte dat het heel eenvoudig is om beste vriendinnen met jezelf te worden. Gewoon die keuze maken. Tegen jezelf zeggen, liefst terwijl je kijkt in de spiegel:
“He daar, leuke vrouw. Ik hou van je en ik laat je nooit meer in de steek. Oke, misschien maak je soms domme fouten of stomme grapjes en ben je wel eens humeurig maar ik vind je gewoon geweldig. Ik hou van jou met alles er op en er aan. Dat je het even weet’

En op sommige moeilijke momenten, zoals gisteren tijdens een veel te lange fotoshoot met vieze fabrieksbroodjes als lunch en voor een merk dat echt alleen maar Smart is…(gelukkig zijn de foto’s voor intern gebruik), juist dan kan je toch heel goed een beste vriendin gebruiken?
Ook trouwens op die dagen dat ik heel blij door Amsterdam fiets, of in een pashokje een jurkje pas dat helemaal perfect valt, of mijn kat spinnend op mijn schoot ligt. Juist dan heb ik het extra leuk met mezelf.

Try it. Maak die keuze en wordt beste vriendinnen met jezelf. Geef jezelf een knipoog in de spiegel en laat je nooit, nooit meer in de steek.