Is het Smart? Ja. Is het Sexy? Ach. Ik zit in een Ariel commercial. Als klant. Toen ik nog student was op de Kleinkunstacadmie waren onze ambities natuurlijk ‘een mooi lied te zingen op het toneel van Carre’  en ‘een vaste rol in Klokhuis’. En zeker geen wasmiddelenreclame! En dat hoort ook zo. Die passie voor het vak, om mooie dingen te maken, mensen te raken, je verhaal te vertellen en ja… ook een klein beetje de wil om beroemd te worden, dat heb je wel nodig om jezelf te ontwikkelen als jong acteur.

Maar goed. Dat was toen. De tijden veranderen. Ik ben bijna fulltime ‘achter de schermen’  gaan werken en vind het heerlijk om anderen in de spotlight te zetten. Zelf sta ik soms als spreker of dagvoorzitter op het toneel. (nog niet in Carre trouwens) en speel hier en daar in films, tv series en commercials. Voelt voor mij minder als werk, meer als uitje. En in het geval van een commercial is het financieel echt erg aantrekkelijk. Je wordt namelijk betaald voor de draaidag zelf, maar ook voor de periode dat die commercial wordt uitgezonden. Dus dat is dubbelop!

Mijn beste vriendin en ik moeten er vaak echt om lachen. Ik in een commercial. Helemaal omdat het nu Ariel is. Om het niet al te serieus te nemen hebben we al een paar keer spontaan dit toneelstukje gespeeld tegen mensen die wij nog niet kennen.

Lisa: ‘Ken je me niet?’

vreemde: ‘eh, nee’

Sibel: ‘Zij is van die Ariel commercial’

Lisa: (knikt trots) ‘Ja, ik ben op tv. Met die Ariel commercial’

vreemde: ‘oja?’

Lisa: ‘Wacht, misschien herken je me zo’  (gaat staan zoals in commercial, schraapt keel en acteert haar tekst) ‘Wow, wat een verschil!’

(Sibel knikt ook trots en kijkt naar vreemde van: zie je het nu wel?)

Wij hebben allebei super veel lol. En de vreemden soms ook….  Als ze deze vreemde ‘bestevriendinnen-al15jaar-enbehoorlijkgestoord’ begrijpen…

De commercial is niet te vinden op internet. Heb hem zelf ook maar twee keer gezien op tv. En volgens mij is de uitzendperiode al bijna voorbij. Daarom eentje uit de oude doos:

Ken je deze nog? (schraapt keel, trekt humeurig gezicht, laat schouders hangen)

http://www.youtube.com/watch?v=fQWtNlznEuQ