De afgelopen dagen was ik op missie. Heel stoer met een guerillateam en een ladder. Heb ik de nacht doorgebracht op een van de mooiste grachten van Amsterdam. De Keizersgracht.
Deze actie en het idee komt van Karel van Vugt. Hij heeft het plan opgevat om op Blue Monday (de meest depressieve dag van het jaar volgens onderzoek) de grachten van Amsterdam weer te voorzien van goud licht.
De gemeente is al jaren bezig om alle lantaarnpalen te voorzien van wit ledlicht. Duurzaam, dat zeker. Maar de koele depressieve sfeer die deze lampen geven aan onze grachten is echt niet sexy! Kijk maar eens naar het verschil!

 

 

 

 

 

En hé, als Amsterdams meisje kon ik deze kans om daar iets aan te doen niet voorbij laten gaan.
De ene helft van de Keizersgracht (ter hoogte van nr. 105) beplakten we met gouden filters. Daar was het warme gouden licht weer!! Hoe romantisch!
De andere kant van de gracht, de witte kant dus, werd beplakt met afbeeldingen van Prozac.

Ik heb genoten van deze actie. Kijk maar naar het  filmpje:

Het is zo leuk om gewoon iets te doen! Een echte actie. We hebben veel lol gehad, ook met de bewoners daar, en het voelde supergoed om de stad weer in goud licht te zetten.

Wil je meer weten over Karel en zijn plannen? Hier vertelt hij over deze actie. Ik kan je aanraden om eens te kijken op zijn site want hij maakt te gekke duurzame kunst van oude fietsbanden samen met zijn moeder! En zaterdag 21 januari is de opening van een hele mooie expositie van hun werk in Galerie Fontana Fortuna in Amsterdam. Ik ben er ook, dus misschien zie ik je daar?

Guerilla, actie, ik heb de smaak te pakken… 😉 even denken wat de volgende Smart&Sexy move gaat worden. Pompiedom….