Ik word straks 40 jaar. Vanavond om 00.00 is het 28 mei 2012. Dus. Best een boel jaren al heel wat meegemaakt. Binnenkort geef ik een feestje voor 40 belangrijkste mensen uit mijn leven. En ik ben ook dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt de afgelopen 40 jaar. Tijd voor een bedank lijst. En tot wie ik mij richt? Tot mezelf, het universum en iedereen die zich aangesproken voelt. En niet in volgorde van belangrijkheid: Behalve dat mijn moeder lekker boven aanstaat.

Dank je wel:

1) Dat ik dit leven blijkbaar heb gekozen voor Lisa. Lisa met haar bruine ogen, lief hart en sexy borsten, nieuwsgierige geest en meerdere talenten. Inclusief alle pittige kanten: Helemaal Lisa zijn is niks mis mee!

2) Lieve mama die er altijd voor me is en onze relatie nog steeds lijkt te verdiepen en mijn papa die niet meer hier is maar wel heeeeeel dichtbij.

3) Mijn tweelingbroer. tje!! want ik ben 5 minuten ouder. Lieve Jeroen die nu ook nog vader van Jonna is en mij dus tante heeft gemaakt!

4) Amsterdam. Met je Jordaan en je Rembrandtplein. Wie jou ontmoet lalalaaaaaaa

5) De kleinkunstacademie. 4 jaar lang aan mezelf kunnen werken als theaterpersoonlijkheid met de beste leraren van Nederland en bijzondere medestudenten.

6) Bubbels. Die ik heb leren drinken toen ik met Smart&Sexy begon… en echt ben gaan waarderen 😉

7) Karel. Die mijn hart heelt.

8) Expeditie Robinson. Waar ik als deelnemer mocht leren hoe fijn de basis dingen zijn die we elke dag voor ‘gewoon’ aannemen. Na 3,5 week op een onbewoond eiland te hebben geleefd weer voor het eerst eten, douchen, muziek luisteren, mezelf zien in de spiegel, nog meer eten 😉

9) Durftevragen een geweldige groep mensen die de wereld helpt te denken in Sociale overwaarde en mogelijkheden. Alles is er alleen moet het nog op de juiste plek komen. Onwijs veel van geleerd en genoten van de brainstormsessies die ik jaren begeleidde.

10) Mijn baby die niet is geboren. Door haar heb ik toch even gevoeld hoe het is om zwanger te zijn. Het is goed.

11) Coaches en leraren. Sommige waren er even en sommige bleven jaren. Ik ben dankbaar met zoveel bijzondere mensen op mijn pad met hun wijze lessen en vooral dat ik altijd uiteindelijk zelf mijn keuzes maak. Het is me gelukt dichterbij mijn Zelf te komen door hun. Wakker worden is het mooiste dat er is.

12) De iphone (enzo) wat een feest. Ik hou van de prikkels en een fototoestel bij me hebben en al die lieve smsjes te krijgen.

13) De grootste verrassing ooit die ik van vrienden kreeg, vorige week toen ik thuis kwam en mijn huis gepimpt was !! wow.

14) Alle mannen, die mij hebben gevormd tot wie ik nu ben. Liefde, kriebels, verdriet, groei, afscheid, het hoorde er allemaal bij.

15) Mijn team van mijn vorige bedrijf ‘de Experience Company’ waar ik zo fijn mee gewerkt heb en met een echt kantoor enzo, allemaal heel serieus en toch (te) gek. Super ervaring was dat.

16) Mijn huis. Altijd veilige plek in mijn leven.

17) Knipoogjes van God. Ik zie steeds vaker de verbanden, de synchroniciteit.

18) De lucht. Ik kan betoverd worden door de mooie hemel.

19) Humor. Dank aan alle mensen en teksten en situaties die me hebben doen lachen.

20) Thailand en dat ik daar heb leren mediteren bij de nonnen.

21) Alle ‘stomme’ mensen die natuurlijk niet ‘stom’ zijn maar die er waren om mij iets te laten ervaren over mezelf.

22) Twitter. Liefde, contact en inspiratie. Ik ben dol op de mensen op twitter.

23) Smart&Sexy en alle mooie vrouwen die dat zijn! !! Wat een heerlijke missie in de mooiste tijd ooit en het lukt.

24) Liedjes en zingen. In de auto. Onder de douche en volgend jaar weer in het theater.

25) Vrienden. Allemaal! Ze weten wel wie ik bedoel.

26) Auto. Ik ben zo blij met haar. Ik ben veel meer een automeisje dan ik ooit dacht. Heerlijk dat ze mij van A naar B brengt en dat ze nog steeds zo lekker naar leer ruikt.

27) Nieuwe plekken op de wereld die mij inspireren en waar ik free spirits ontmoet.

28) îles flottantes, het allerlekkerste dessert ooit dat ik vaak eet bij Le Garage.

29) Brando, de hond die 16 jaar bij mij is geweest. En zijn laatste jaren ook nog heel lief voor mijn ouders was. En zij voor hem.

30) Lievelingsboek ‘Een ongewoon gesprek met God’ waar ik nog steeds in lees en van leer.

31) Chantal van Schaik die bij mij de Smart&Sexy tattoo hartje heeft gezet.

32) Ruut Weissman, directeur van de Kleinkunst die me toen zei (ik was 20 jaar) dat mijn beste tijd zou komen vanaf mijn veertigste.

33) Mensen die mij hebben weten te raken met mooie voorstellingen, liedjes, gedichten, kunst, ideeen, creaties.

34) Reiki. Helende energie en mijn eerste bewuste ervaring met spiritualiteit.

35) Sporten. Jarenlang sportles gegeven, dat gaf kracht en veel energie, al die leuke mensen in mijn lessen. En dat ze ook links gingen als ik ‘Links’ riep. 😉

36) Dat ik acht jaar geleden gestopt ben met roken en dat dat helemaal ok is!

37) Dat ik af en toe nog acteer. In commercials, GTST, of andere series. Die uitstapjes zijn leuk en houden mijn acteertalent een beetje wakker.

38) Alle geweldige mensen die mij helpen met de Smart&Sexy missie.

39) Alle mensen die ik kon helpen.

40) Alles wat nog komen gaat. Dank alvast. Kom maar op.

Lisa.