Dank jullie wel!

Nu het jaar 2012 voorbij is het goed om even terug te blikken. Terug te blikken op de mooie momenten die je in het afgelopen jaar mocht beleven. Terugkijken naar welke mooie mensen je mocht ontmoeten en stilstaan bij de gebeurtenissen in je leven. Ook ik blik even terug. Gewoon omdat ik dankbaar ben voor alles wat ik heb meegemaakt. En dankbaar omdat jij me daarbij steunt!

Mijn missie is eenvoudig en daardoor zo doeltreffend: vrouwen te laten ervaren wie ze werkelijk zijn. Smart & Sexy dus. Smart staat voor bewustwording. Wie ben je? Wat wil je? Wat zijn je doelen? En sexy gaat over hoe je dat wat je wilt, op een aantrekkelijke manier gaat aantrekken. 2012 stond bol van de activiteiten om zo veel mogelijk vrouwen te bereiken met onze missie. En dat dit meer en meer lukt, maakt me blij!

Alle vrouwen bereiken
Dit jaar lag de focus op bereik. Mijn missie is helder, maar hoe zorg ik ervoor dat zoveel mogelijk vrouwen er van weten? Gelukkig hoeven we het niet meer te doen met rooksignalen of duivenpost, nee Social media is een geweldig middel. Twitter, Facebook, column in de Telegraaf Vrouw, ons eigen blog: in no time deel ik mijn mening, ideeën en tips met jullie. En dat dit wordt gewaardeerd is wel duidelijk.

Niet alleen heeft Smart & Sexy meer dan 10.000 volgens op twitter en bijna 3000 vrienden op Facebook, ook mijn wekenlijkse column/film op Telegraaf.nl draagt bij aan een groot bereik. En inmiddels zijn 2000 lezers geabonneerd op de Smart & Sexy nieuwsbrief. En hebben we 30.000 bezoekers per maand op het blog. En moet je eens nagaan wat het bereik is als al die berichten, tweets, en filmpjes ook nog eens gedeeld worden! En dat is zo gaaf. Natuurlijk, veel likes en volgers klinkt leuk maar het werkt alleen als je ook echt in contact bent met ze. En dat zijn we. De vrouwen inspireren mij, sturen leuke linkjes, denken mee en delen onze tips ook weer met hun vriendinnen. Maar het kan ook groter! Zo hebben wij dit jaar 2 grote acties gedaan waarbij we beide keren in 1 dag meer dan een miljoen mensen bereikt hebben! Wat een power, onze community.

Hulp nodig
Zo’n grote missie, zoveel plannen…, dit jaar werd duidelijk dat ik het niet langer alleen kan. Mijn team is daarom uitgebreid. De allerbelangrijkste uitbreiding is mijn vriend Karel! Hij is partner geworden bij Smart&Sexy. Hij organiseerde de theaterpreview, de Smart&Sexy Experience, maakt salesplannen, voert de telefoontjes en stuurt de stagiaires aan. En in de late uurtjes bedenken we ook nog creatieve concepten en maken we te gekke plannen en eigenlijk ook alle filmpjes die je ziet op ons Smart&Sexy Youtube kanaal. In maart van dit jaar zijn we gestart met een enthousiaste groep ambassadrices. Na veel brainstormen en plannen maken hebben een aantal dames concrete acties opgepakt om de missie van Smart en Sexy een stap verder te helpen. In de loop der tijd zijn dames gestopt en nieuwe aangehaakt waardoor altijd een prima balans is gebleven.

Terugblik activiteiten
Terugblikken is gaaf! Want wat is er veel werk verzet en wat is er veel bereikt. Ben gewoon trots! Trots op jullie, want jullie maakten het mogelijk. Ik heb zoveel workshops en lezingen gegeven dat ik daar nu fulltime van kan leven. En wat dachten jullie van de lancering van de webshop? Hier probeer ik uit welke artikelen vrouwen nou Smart en Sexy vinden. Ook de Smart & Sexy ecourse loopt heel goed. Al meer dan 200 vrouwen volgen deze cursus en het brengt je een stap dichter bij het Smart & Sexy zijn. Elke week een Feelgood mail in je mailbox. Hoe makkelijk wil je het hebben? Onze ode aan Martin Bril, rokjesdag’ is inmiddels een vast event op onze activiteitenkalender. En wat dacht je van de picknicks? Heerlijk met je voeten in het zand, netwerken, kennisdelen en kennismaken.

Speciale aandacht: de Smart & Sexy theatershow
Een van mijn grootste dromen komt uit: De Smart&Sexy theatershow. Het wordt een theatrale talkshow en we gaan 2013 en 2014 op tournee langs de schouwburgen van Nederland. 11 oktober gaan we in premiere in het Zaantheater in Zaandam. Mojo theater is ons impresariaat. We hielden in september al een voorproefje van de show voor 40 vrouwelijke theaterdirecteuren en programmeurs. Inmiddels staat de show 44x geboekt. Ik ben er gewoon stil van.

2013 en verder

Het jaarplan voor 2013 is bijna klaar. Vol activiteiten, nieuwe samenwerkingen, plannen en verwachtingen. Wat willen we en waarom, en hoe gaan we dat dan doen. Zal ik al iets verklappen…? Er komt een Smart & Sexy boek. En misschien zelfs twee! Ook de website, webshop en e-course wordt verfijnd en aangevuld. En tenslotte ben ik de Smart & Sexy lezingen aan het toespitsen op verschillende doelgroepen, zo komt er een Smart&Sexy ladies only, Smart&Sexy netwerken (ook voor mannen) en de 7 Smart&Sexy wetten van Social media (ook voor mannen). En, dit jaar gaan we de Smart&Sexy tv show ontwikkelen! We maakten al een filmpje van de eerste try out maar er volgen er nog meer. Kijk vooral op onze agenda want jij bent van harte welkom bij onze events!

Jij bedankt!
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: dank je wel!! Dank je wel voor het vertrouwen. Dank je wel voor het delen. Dank je wel voor al je lieve reacties en aanwezigheid. Dank je wel dat je in mijn Smart & Sexy leven bent! Op naar een nog Smarter & Sexier 2013!

Lieve groet, Lisa

Dank je wel Ambassadrice Maria Harmsen dat je mij hebt geholpen met het schrijven van deze terugblik.

Do-what-you-love