Omdat we bij Smart&Sexy de zomer vieren trakteren we jullie deze week elke dag op een fijn zomers liefdesverhaal van onze redactieleden. Smullen maar!

We hebben ze allemaal wel. De één misschien heel zwoel en smeuïg, de ander lief en teder. Een eerste onschuldige kus aan de branding, een heftige flirt met de foute maar oh zo knappe barman, de serieuze lange afstandrelatie tussen Nederland en Spanje… Vakantieliefdes!

Lisa:

Ik was net zestien en ging voor het eerst alleen op vakantie. Met een vriendin naar Spanje. Een hotel aan het strand in Lorret de Mar. De allereerste dag bij het ontbijt al had ik sjans met de knappe spaanse bedrijfsleider van het hotel. Een glimlach, een knikje, een knipoog, het was duidelijk dat hij me leuk vond. Er klonken spaanse teksten ‘Hola señorita’, ‘como estás?’ en ik flirtte vrolijk mee. Mijn vriendin en ik genoten van de zon, het optutten, de vrijheid, het uitgaan en van de favoriete lokale waterijsjes aan het zwembad.

De derde dag van de vakantie zou de boeken in gaan als de dag dat mijn standaard voor romantiek voorgoed gezet ging worden. Hoog! Die ochtend verschenen we weer aan het ontbijt. Dit keer lag er op mijn bord een grote oranje gekleurde bloem. Gesneden uit een soort van wortel leek het wel Ik keek naar de andere borden: leeg. Bij het buffet stond de bedrijfsleider met een stralende glimlach van oor tot oor. Knikjes, een knipoog. Duidelijk… de bloem was voor mij bedoeld. Wow!

Ik keek nog een keer naar mijn spaanse bewonderaar. Zijn lach was nu nog groter. Hij wees naar het buffet. Ik keek. Mijn oog viel op een enorme watermeloen. Ik keek nog wat beter en… dat was ik! Een silhouet van een meisje, uitgesneden uit een watermeloen. Een meisje met lang haar en een ijsje! Ik ben gebeeldhouwd uit een watermeloen, drong langzaam tot me door. En met rode wangen at ik mijn croissantje en dronk ik mijn jus dorange. Mijn hartje klopte sneller. Dus dit is romantiek? Zo pakt een man het aan. Wat heerlijk!

Vijf dagen later reed de stoffige warme bus ons weer naar het vliegveld. Mijn Spaanse fan zwaaide mij uit. Ik zwaaide terug. Met in mijn rugzak het cassettebandje met liefdesliedjes dat hij voor me maakte en in mijn hoofd onze korte liefde zelf zag ik hem langzaam uit zicht verdwijnen. En al wist ik stiekem heus wel dat de watermeloen de volgende dag voor een ander gesneden zou worden, ik wist ook: dit is wat ik wil. Romantiek! Flirten! Dat het nooit meer stopt.

Foto: Henk Jan Winkeldermaat