Blog van Smart&Sexy redacteur Eva: Je kent het wel, zo’n momentje tijdens het ontbijt waarop je er nog niet helemaal bij bent. Nog half slapend probeert mijn ene hersenhelft wat grote vragen des levens uit te pluizen. Zoals: ‘Wil ik deze baan nog wel? Zal ik die nieuwe uitdaging aanpakken?’ En ‘Zou het wat gaan worden met deze man, zou hij mij de leukste vinden?’ Mijn andere hersenhelft, in een poging het zinloze gepieker te sussen, scrolt wat door facebook. En dan komt er een fotootje langs met de tekst: What would Beyoncé do?

Hm, wat ZOU Beyoncé doen inderdaad? Zou Beyoncé piekeren over waar ze over een paar jaar is in haar carrière, zou ze twijfelen aan wat ze kan? Zou Beyoncé zich laten leiden door wat een man, of wie dan ook, van haar vindt? Waarschijnlijk niet. Hoewel ook zij best haar onzekerheden zal hebben, denk ik dat ze vooral bezig is het beste uit zichzelf te halen. Dat ze vol gaat voor waar ze op dat moment mee bezig is en ziet waar het haar brengt. De kansen pakt die goed voelen en bij haar passen. Ik denk dat ze goed voor zichzelf zorgt, sterk is en regie durft te nemen maar ook heel erg haar vrouwelijke kant durft te laten zien. Dat draagt ze uit, daar staat ze voor en dat is (onder andere) waarom mannen als bosjes voor haar vallen en waarmee ze vrouwen inspireert.

Af en toe maakt ze korte filmpjes en in eentje daarvan vertelt ze hoe teleurgesteld ze was toen ze verloor met een talentenjacht toen ze negen was. Ze zegt: ‘At the time I didn’t know that you could actually work super hard, give everything you have and… lose. It clicked something in my mind. The reality is; sometimes you lose. And you’re never to good to lose. You’re never to big to lose, you’re never to smart to lose. It happends. And it happends when it needs to happend. You have to embrace those things.’

Dus dát is wat Beyoncé zou doen. Niet leven naar de uitkomst, maar naar de intentie. Een uitgelezen voorbeeld van ‘leven op een hoge trilling’, zoals Lisa altijd zegt. Afstemmen op je gevoel, je talenten, je intuïtie, je liefde. Door oprecht te zijn, humor te gebruiken, je eigen kracht te zoeken, die voor iedereen weer anders is. En hoe het vervolgens gaat lopen, welke vorm het allemaal krijgt, kun je eigenlijk loslaten. Sometimes you win, sometimes you lose.

Ik ga mijn mooiste zomerjurkje aantrekken, rode lipstick opdoen en.. het gewoon eens allemaal laten gebeuren! Thanks Beyoncé.