Een heel goed boek over relaties vind ik het boek ‘5 talen van de liefde’ van Gary Chapman.
Ik vertel er vaak over tijdens mijn workshops en soms ook tijdens de Smart&Sexy lezing. Het is namelijk een enorm inzicht dat het belangrijk is om te ontdekken wat je liefdestaal is en natuurlijk die van je partner en kan menig relaties weer een boost geven of zelfs blijvend inzicht zijn.
In dit filmpje vertel ik over de 5 talen van de liefde:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g9WttoBNwPI[/youtube]

De muur witten
Een mooi voorbeeld uit het boek is dat van een vrouw die bij Gary Chapman in zijn praktijk komt. Zoals ik het onthouden heb: ‘Ik wil scheiden van mijn man! Gek word ik van hem. Hij wil nooit wat voor me doen. Er is bijvoorbeeld een muur, die moet gewit worden. Ik heb al maanden aan hem gevraagd of hij het wil witten maar nee hoor. Niks!’
Gary Chapman gaat met de vrouw in gesprek en vraagt aan haar of ze nog een laatste experiment wil doen. Hij stelt voor dat ze op zoek gaat naar zijn liefdestaal, dat eens een tijdje gaat spreken en dan bekijkt wat dat doet voor hun relatie. Ze stemt in. Ze komen er achter dat de taal van haar man dat echt zijn liefdestank vult, waarschijnlijk ‘Positieve woorden’ is. Hij geeft haar de opdracht vooral NIET over de muur te praten. Geen woord over de muur. Alleen maar positieve woorden over wat ze wel leuk vind en ziet aan hem.
Twee weken en vele positieve woorden later komt de vrouw op een middag thuis en… is de muur gewit.

Doe de online test
In mijn workshops breng ik vrouwen in gesprek over hun liefdestaal en komen ze er vaak achter wat voor hun en voor hun partner belangrijk is. Maar online kun je dus ook een test doen. Leuk toch? Mijn belangrijkste liefdestaal is Positieve woorden. En die van jou? En van je partner?

Dus, klik hier en doe de test

 

Ik wens jullie mooie liefdevolle relaties toe! Spreek je liefdestaal!