“Hallo, jij mooie vrouw. Ja jij daar! Wat zie jij er goed uit. Wow. Je voelt je geweldig. Weet je wat? Je bént geweldig. En je bent perfect zoals je bent. Want zoals jij is er maar een!”

Voer jij wel eens zo’n gesprek met jezelf? Waarom je dat zou moeten doen? Het is eigenlijk heel simpel. Je gedachten en woorden zijn krachtig. Besteed jij jouw tijd en energie aan positieve zaken, dan ontvang je ook positieve dingen. Ligt je focus meer op vervelende zaken, dan zal dit ook toenemen. Kortom, je krijgt wat je denkt en voelt.

Wat zijn positieve affirmaties?

Positieve affirmaties zijn zinnen die je zelfvertrouwen, energie én optimisme geven. Ze oefenen direct invloed uit op je gevoel, je mentaliteit, je gedachten en daardoor je toekomst. Ze bevestigen hoe je je wilt voelen. Een affirmatie zet je in je kracht en daardoor voel je je krachtig, zelfbewust en goed. Spreek jouw affirmatie hardop of in gedachten uit. Hiermee creëer je een HOGE trilling en zend je een boodschap naar het universum. Kies je affirmaties bewust, zodat je niet bijdragende gedachten uitbant.

Hoe formuleer je positieve affirmaties

Begin altijd met de woorden zoals ik ben of ik heb. Waarom? Het bevestigt alsof je het nu al bent of hebt. Als je begint met ik wil, dan bevestig je een gebrek of tekort.

Dus niet:

–       Ik wil zelfvertrouwen

–       Ik wil kracht

Maar wel:

–       Ik heb zelfvertrouwen

–       Ik ervaar mijn kracht

Gebruik geen ontkennende woorden.Woorden als geen en niet maken geen indruk op ons onderbewustzijn. Sterker nog, je versterk het onderwerp in negatieve zin. Dus als je zegt “Ik ben niet angstig”, zeg je eigenlijk “Ik ben heel angstig”. Formuleer daarom iets wat je echt wilt zoals “Ik ben op weg naar mijn droombaan”.

Geloof oprecht in je affirmatie. En voel wat je zegt, anders werkt het niet. Probeer de zin zo te formuleren dat je het echt kan geloven dat het zo is. Een voorbeeld? Stel je wilt een man in jouw leven. Jouw affirmatie kan dan niet zijn: “Ik heb een man” als je die nog niet hebt. Wat je wel zou kunnen zeggen en ook echt zou kunnen voelen en menen is “Ik sta open voor liefde”. Zoek dus naar een zin waar jij je goed bij voelt. Wat voor jou waar is. Zo kan jij ook over jezelf zeggen “Ik ben mooi” of “Ik ben krachtig”, als jij maar op zoek gaat naar dat ene plekje in jezelf waar jij voelt dat dit waar is.

[thrive_leads id=’16975′]

De kracht zit in de herhaling

Zeg de affirmatie dagelijks of zelfs meerdere keren per dag. Er is geen maximum. Er is wel een minimum: je kunt niet een paar keer een affirmatie opzeggen, er mee stoppen en dan hopen dat er iets zal gebeuren. Denk in weken en maanden, niet in dagen.

  • Ik ben succesvol
  • Ik ben goed zoals ik ben
  • Ik ben gelukkig
  • Ik ben sterk
  • Ik ben zelfverzekerd
  • Ik trek positiviteit en vreugde aan
  • Ik pak de kansen die op mijn pad komen
  • Ik geloof dat alles gebeurt met een reden
  • Ik houd van mezelf, zoals ik ben
  • Ik sta open voor wonderen

Alles waar je aandacht aan geeft groeit

Wil je meer positiviteit, zelfvertrouwen en energie? Creëer dan een HOGE trilling, door je dag te beginnen met een positieve affirmatie. Sta voor de spiegel, borst vooruit, lach en STRAAL. Spreek de positieve affirmatie hardop uit. Wees bewust van je energie en sta open voor wonderen. Houd vol en wees geduldig. Want alleen dan zullen wonderen op je pad komen.

Bron foto: huffingtonpost.com