Blog van Smart&Sexy redacteur Judith: ‘Mama, die mevrouw daar heeft zo’n mooie bikini. Wat is dat voor kleur?’ ‘Turquoise lieverd’, hoor ik mama zeggen. ‘En ze ziet er inderdaad heel mooi uit.’ Glimlachend en toch iets zelfverzekerder dan tien seconden daarvoor lees ik op mijn strandbedje verder in mijn spannende thriller. Dat kleine meisje tegenover me heeft zo gelijk: het gaat niet om een vetje meer of minder, het gaat om hoe je het brengt!

Als de zomer weer in zicht komt raken we massaal in paniek. Past die bikini nog?! Hoe zie ik eruit in dat shortje?! Waar kan ik mijn vetjes mee verhullen?! Terwijl wat wij thuis in de spiegel zien niet altijd overeenkomt met hoe de mensen op het strand of bij het zwembad naar ons kijken. Ten eerste omdat die mensen te druk zijn met zichzelf, want ja, ook zij hebben die verschrikkelijk onterechte gedachten. Durf ik mijn jurkje uit te trekken…? Ben ik niet te wit? En natuurlijk kijken we heus naar elkaars lichaam en vergelijken we, maar wat uiteindelijk toch de meeste indruk maakt is iemands attitude en kleding. Want, hoe cliché het ook mag klinken, kleding en zelfvertrouwen maken nu eenmaal de vrouw en dat is wat uiteindelijk blijft hangen. Niet die putjes in je bovenbeen of dat teveel aan buikvet.

Glamorous bikini

Doe jezelf deze zomer daarom een plezier en breng niet teveel tijd door voor die spiegel en probeer niet in de sportschool wanhopig die paar kilo teveel eraf te krijgen. Zorg in plaats daarvan voor een fabulous badpak of een glamorous bikini, met mooie slippers, een prachtige pareo, toffe sieraden en een heerlijk zomerjurkje. Oftewel: (bad)kleding waar jij je goed in voelt, want als je je goed voelt, dan straal je. En dat heeft niet alleen effect op jou, maar ook op je omgeving. Het is namelijk echt zo: de manier waarop jij naar jezelf kijkt, beïnvloedt de manier waarop anderen naar jou kijken. Een krachtige, zelfverzekerde houding, goed zittende mooie kleding en een aanstekelijke glimlach zijn daarom een must. Überhaupt in het dagelijks leven, maar zeker ook op het strand, waar je toch liever een leuke onbezorgde dag hebt dan dat je je zorgen maakt over hoe je eruit ziet.

Complimenteer elkaar

En laten we in deze trip to gorgeousness ook vooral elkaar niet vergeten. Complimenteer de vrouw naast je op het terras met haar bijzondere strandtas of de dame in de rij bij de cocktailbar met haar kleurige zomerjurk. Zo help jij mee anderen een goed gevoel over zichzelf te geven en verspreidt deze positieve vibe zich weer verder. Als dát niet smart & sexy is..