Onze hoofdredacteur Yfke Metz stopt. Haar laatste blog:
Onze redactie werkt elke maand met een thema. Dit thema gebruiken we als kapstok: hier hangen we onze blogs, posts en activiteiten aan op. Het eerste wat ik me afvraag wanneer we weer een thema gekozen hebben is ‘wat betekent dit voor mij?’.

Deze maand juni is ons thema ‘Lef en moed’. En laat dat nu nét een actueel thema voor mij zijn. Ik heb namelijk besloten volledig aan de slag te gaan met het realiseren van mijn dromen*. En dat ik hier niks of niemand meer tussen laat komen. Dat ik geen excuses meer mag verzinnen, me niet ergens achter mag verschuilen, of achter iemand. Met als gevolg dat ik keuzes moest maken. En één van die keuzes is dat ik heb besloten te stoppen als hoofdredacteur bij Smart&Sexy. Een beslissing die me, ondanks mijn mooie nieuw plannen, zwaar viel en om het Lisa te vertellen moest ik al mijn moed verzamelen. Niet omdat ik bang was voor haar reactie, maar meer omdat mijn hoofd steeds zei ‘je gaat je functie als hoofdredacteur toch niet opgeven? Je hebt deze plek nodig.’ Maar is dat wel zo?

Groeien

Toen Lisa mij destijds vroeg of ik redacteur wilde worden, kreeg ze een heel onzeker antwoord: ‘ik weet niet of ik het wel kan.’ (Ondertussen ratelde mijn hoofd. ‘Je kunt helemaal niet schrijven, je hebt nog nooit eerder zoiets gedaan, je ziet er niet uit’, etc.) Toch heb ik besloten om ‘ja’ te zeggen, net zoals dat ik nu ‘ja’ zeg tegen mijn nieuwe avontuur. Een paar maanden voordat Lisa mij vroeg voor de functie had ik mezelf namelijk beloofd dat ik het leven niet meer aan me voorbij zou laten gaan. Niet vanwege de schaamte die ik destijds had voor mijn uiterlijk, of door mijn eeuwige onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen. Het ‘ja’ zeggen tegen de functie als redacteur was voor mij als een sprong in het diepe, alleen ben ik niet naar beneden gevallen, maar omhoog gevlogen.

Loskomen

Het werken als hoofdredacteur voor Smart&Sexy heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf beter heb leren kennen. Dat ik inzie hoe waardevol, talentvol, liefdevol, moedig en mooi ik ben. Het heeft me geholpen los te komen van oude patronen en me dat zetje (lees: schop onder mijn kont!) gegeven om mijn hart te gaan volgen. Het afgelopen jaar ben ik zo gegroeid dat ik volledig op mezelf durf te vertrouwen en dat ik het aandurf om te gaan doen wat ik het allerliefste wil. Ik heb geoefend in moedig zijn. Wat heb ik veel mogen ontvangen. Inzicht in mezelf, bevestiging, herkenning, groei en ontwikkeling, vriendschappen, een sociaal leven… Ik ben dankbaar dat ik vorig jaar de moed had om ‘ja’ te zeggen tegen het redacteurschap bij Smart&Sexy en ik ben dankbaar dat ik nu ‘ja’ durf te zeggen tegen mijn hart en mijn intuïtie.

Liefs, Yfke

* Yfke is samen met haar team bezig met het opzetten van een platform voor vrouwen: LIEFKE. Dit platform zal inspireren op een liefdevolle maar (daad)krachtige manier en stimuleert vrouwen om van binnenuit te leven en hun hart te volgen. En hierdoor gelukkig te zijn met zichzelf. Het uitgeven van een online magazine is hierbij één van hun tools.

Note van Lisa: Ik ben heel blij dat Yfke zoveel heeft gehad aan haar tijd bij Smart&Sexy. Ik kan zeggen dat ook zij voor mij heel belangrijk is geweest. Yfke kwam op het juiste moment met haar pure, intelligente en liefdevolle blik. Ik heb genoten van onze samenwerking en ik kijk uit naar meer ‘samen’ in de toekomst!