Smart&Sexy’s nieuwste redactielid Manon stapte onlangs buiten haar comfortzone. Ze ging als single naar een event van Lisa en vertrok met een totaal andere kijk op haar liefdesleven weer naar huis. Een tip van Lisa leverde haar de knapste man van haar wereld op, én een plekje in de redactie van Smart&Sexy.

Manon:

Ken je dat? Van die evenementen waarbij je geen flauw idee hebt wat je kan verwachten? Bijeenkomsten waarbij je jezelf met frisse tegenzin van de bank afschraapt omdat je het zat bent om te blijven plakken in je aller lelijkste huispak? Een evenement op de donderdagavond waarvan je hoopt dat de bubbels je om de oren vliegen, de leukste jurkjes je naam fluisteren en er een spreekster komt die vast iets interessants te vertellen heeft.

Als een avond zoals dit op mijn pad komt, klinkt dit me als muziek in de oren, ook al blijf ik op het moment suprême in eerste instantie steken bij de bubbels: mijn vertrouwde comfortzone als het gaat om bijeenkomsten waar ik nauwelijks mensen ken. In de hoop dat ik mijn onzekerheid om de tuin weet te leiden en even vergeet dat ik zoveel tijd heb verdaan met wachten op een wonder.

Modderige Nikes

Na het nodige kat uit de boom kijken valt mijn oog op een sprankelende verschijning in een rosékleurige jurk en pumps waar Beyoncé nog een puntje aan kan zuigen. Het blijkt Lisa te zijn, de gast van de avond. Ik zie haar charmant en toegankelijk om zich heen kijken om de sfeer van haar publiek alvast te proeven. Naast haar schaam ik mij in eerste instantie voor mijn rommelige vlecht en Nikes die onder de modder zitten en in een snelle vlaag van onzekerheid geef ik mezelf op mijn flikker dat ik best iets beter voor de dag had kunnen komen. Maar na een extra glaasje dubbelfris met effect leg ik mij bij de situatie neer en ga ik zitten op de stoel die nog over is.

Aangezien ik me net een puberaal schoolmeisje voel op de eerste schooldag, kijk ik vooral naar de vrouwen om mij heen. Misschien zoek ik wel een soort klik, een mede-afwachtende of eveneens zoekende twijfelaar die net als ik giechelt op de verkeerde momenten. Maar wat ik zie raakt me. Vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden wachten stil op wat komen gaat. Ondanks dat ze kinderen hebben gebaard, scheidingen hebben overleefd, faillissementen hebben doorstaan, liefdes hebben verloren en gevonden. Ondanks dat ze carrière hebben gemaakt, bedrijven hebben opgezet, zichzelf verslagen en overwonnen hebben, lijken ze te zijn vergeten hoeveel bergen kracht ze hebben verzet. Als bange musjes die nog moeten leren vliegen. En ik voel me als het musje met regelrechte vliegangst.

Geluk naar je toe trekken

Dan vertelt Lisa vol overgave over kansen die met bosjes uit de lucht vallen. Het klinkt zo logisch als er gezegd wordt dat je het geluk naar je toe kan trekken door positief te denken. Dat je de juiste signalen moet uitstralen om te ontvangen wat bij je hoort, zodat je het heft in eigen hand kan nemen. Maar wat houdt ons dan tegen? Is het de onzekerheid om jezelf te laten zien, de angst voor afwijzing, de loyaliteit naar anderen?

Deze vrouw vertelt met een dosis zelfvertrouwen en humor precies wat ik zoek. Een concrete zin om het universum aan het werk te zetten met mijn wensen, in plaats van het lastig te vallen met mijn lasten. Dit is mijn moment om een aanknopingspunt te vinden, zodat ik het geloof in wonderen weer ga zien en voelen.

Een man die aan me gewaagd is

“Lisa, ik heb een zin nodig om een man te treffen die aan mij gewaagd is”, vertel ik haar, wanneer ze kaarten gaat trekken met inspirerende en motiverende zinnen. “Een man die me lief kan hebben zoals ik lief heb. Ik ben wel klaar met al die wannabees“.

‘Ik sta open om liefde te ontvangen van een man die bij mij hoort’, krijg ik als motivatiezin, en als een ongeduldige kleuter snel ik mij naar mijn stoel om verzonken in mijn eigen wereld deze zin tien keer te herhalen. Wanneer ik dit gedaan heb voel ik me voldaan en vol glitterstof. Tót vijf sec later mijn telefoon piept en mijn date appt dat hij verliefd is op een ander. Are you serious?! Is hij het dan toch niet voor mij…?

Gedachtenkracht op haar best

Nog voor ik in mijn verlatingsangst kan schieten lach ik om het lot dat ik blijkbaar zelf in handen heb genomen. Een bevestiging van: u vraagt, wij draaien. Gedachtenkracht op haar best. Na een huilbui van een uur besluit ik het roer om te gooien en geen genoegen meer te nemen met minder. Vanaf nu geen compromis meer voor geluk, geen halfbakken liefde, geen werk zonder passie. Ik verdien het beste!

Deze nieuwe manier van kijken bevalt me en vol goede moed vertrek ik de dag erna naar mijn werk. ‘Niemand maakt me wat!’ herhaal ik in mijn hoofd! En mijn oog valt op mijn collega waar ik al jaren van stotter als ik hem zie. “Heb je nog wat leuks gedaan gisteren?”, vraagt hij. En vol enthousiasme vertel ik hem het hele verhaal, van de bubbels tot het appje van mijn date. Om niet meer te stoppen met praten tot op de dag van vandaag. Door de bliksem getroffen loop ik nu hand in hand met de knapste man van mijn wereld en hij met de knapste vrouw van zijn wereld. Gelijkheid in de zuiverste vorm.

De helft van mijn twijfels heb achter me gelaten op die bewuste donderdagavond, de andere helft heb ik uitgedaagd bewuster te worden van mijn eigen gedachtes en gevoelens. Het magische moment waar toeval niet bestaat, waar je vooral jezelf geluk en liefde moet gunnen, zodat the smart & sexy er weer van af straalt!