We hebben er allemaal wel één: een vriendin die ‘rotzooit’ met een bezette man. Of misschien zijn we het stiekem zelf wel! Eigenlijk kan het natuurlijk niet, maar desondanks gebeurt het regelmatig. Soms in de vorm van een onschuldige fling tijdens een avondje stappen, vaak ook serieus. Waarom mannen dit doen, kunnen we wel invullen, maar waarom willen vrouwen toch ‘die andere vrouw’ zijn?

Bezette man is aantrekkelijk

Als we de antwoorden van psychologen er op na slaan, blijken bezette mannen simpelweg gewoon aantrekkelijk te zijn voor veel vrouwen. Een andere vrouw vindt of vond hem ooit de moeite waard, dat is positief. Bovendien betekent het feit dat hij al een serieuze relatie heeft dat hij er voor open staat en dat willen vrouwen nu eenmaal graag horen. ‘Eindelijk iemand die zich kan binden. Een verademing na al die kerels met bindingsangst.’

Stiekeme afspraakjes

Er zijn natuurlijk vrouwen die een relatie of avontuurtje met een bezette man gewoon spannend vinden. Stiekeme afspraakjes, niemand weet ervan. Het geeft een gevoel van macht, want hij verkiest haar boven zijn eigen vrouw. Vrouwen die kiezen voor het gemak. Wel de lusten, niet de lasten. Toch blijkt deze instelling eveneens een psychologisch verklaarbare oorzaak te hebben. Ze zijn opgegroeid in een gezin waar liefde en warmte ontbrak en dit leidt in het eigen leven ook vaak tot het opzoeken van moeilijke of onmogelijke liefdesrelaties. Of ze zijn zo gedesillusioneerd in de liefde dat ze bewust die bezette man ‘aan de haak slaan’. Die blijft tenslotte onbereikbaar en dat is veilig.

The other woman

Hebben vrouwen die een relatie beginnen met een bezette man dan geen geweten? Denken ze niet aan de gevoelens van de eerste vrouw of, nog erger, zijn kinderen? Vaak maakt the other woman zich wijs dat dit niet haar verantwoordelijkheid is, maar die van de man. Of is ze zo onder de indruk van de verhalen over een liefdeloos huwelijk of andere problemen dat ze hem alleen nog maar wil redden. Zij kan hem tenslotte wél geven wat hij wil.

Zij wordt bedrogen

Hoe de vrouw ook in elkaar zit of wat de reden mag zijn voor de affaire, de uitkomst blijkt negen van de tien keer hetzelfde: ook zij wordt bedrogen. Letterlijk met weer een andere vrouw, of door mooie woorden die nooit waarheid worden. De vrouwen die daadwerkelijk alleen de lusten en niet de lasten willen, zijn namelijk in de praktijk dun gezaaid. Uiteindelijk wil het gros toch een volwaardige relatie, waarin ze het gevoel hebben dat er van ze gehouden wordt. En alleen van hun.
De conclusie is dus wat we eigenlijk stiekem allemaal al weten: ga op zoek naar een vrije man en laat de bezette exemplaren lekker met rust. Ja, ook tijdens een avondje stappen met een paar heerlijke cocktails achter de kiezen. Nuchter is het allemaal namelijk echt niet zo mooi.

De boodschap van Smart&Sexy:

Share the love, daar zijn we helemaal voor, maar niet op deze manier. Laten we elkaar daarom respecteren, niet elkaars mannen bespringen en lekker gaan voor die man die nog single is. Jij bent leuk genoeg!