Wat hou ik toch van SYNCHRONICITEITEN. Dat zijn van die momenten dat het zo lekker klopt, verrassingen uit de lucht komen vallen en dingen lukken. Dan ben je in lijn met dat wie je bent, wat je doet en wat je wenst. We kunnen toveren!
‘Rode schoentjes’
5 jaar geleden was ik echt verslaafd aan salsadansen. Ik danste wel 3 tot 4 keer in de week. Ik had op de Albert Cuyp markt een schoenenwinkeltje ontdekt. Zij hadden de voor mij perfecte dansschoentjes. Lekker glad, soepel leer en in allerlei leuke kleurtjes. Rood was mijn favoriet. ik denk dat ik er wel 5 paar van heb versleten. Ze waren ook helemaal niet duur. Op een dag waren de schoentjes uitverkocht. Nergens meer te koop. Helaas! Ik ging op zoek naar nieuwe dansschoenen maar vond nooit meer zulke fijne.
De laatste jaren dans ik bijna niet meer. Een paar weken geleden bedacht ik mij om weer eens naar een feest te gaan als de theatertour voorbij zou zijn. Ik had jaren niet meer aan de dansschoentjes gedacht maar nu flitste ze weer even door mijn hoofd. Geen grote gedachte hoor… gewoon een moment, onbewust.
De laatste show was in Amsterdam. Tijdens de afterparty kwam mijn goede vriendin Evelyn op mij af en gaf mij een tasje. ‘Kadootje voor jou’ zei ze. Ik deed het open en… daar waren die rode schoentjes!! Gloednieuw! Mijn maat! ‘Ik was mijn kast aan het opruimen en vond deze schoentjes en nou wist ik nog dat jij die altijd had met dansen dus jij mag ze hebben’ Zei ze met een big smile.
Prachtige synchroniciteit! Een waar kadootje!