Vanaf nu laat Lisa zich regelmatig, hier online, inspireren door de vraagstukken in jouw leven. Haar Smart&Sexy-tips over de liefde, mannen en vrouwen, vriendschappen, huisdieren, zakenrelaties, familie en alles daar tussenin en daarbuiten personaliseert ze graag voor jou. En eigenlijk voor ons allemaal. ‘Liefs Lisa’ geeft een kusje op je vraag en blaast ‘m vol vertrouwen naar je terug.

Hoi Lisa,

Twee maanden geleden ben ik bij een nieuw bedrijf begonnen, maar nu voel ik mij er niet echt thuis. Er werken hier ongeveer vijftig mensen en het voelt alsof ik er niet bij hoor. Zelf doe ik mijn best door altijd te groeten, ik knoop praatjes aan bij het koffiezetapparaat en tijdens de lunch, ik vraag hoe hen hoe het weekend was.. Maar andersom gebeurt het bijzonder weinig. Ik zit alleen op mijn werkplek en is er weinig belangstelling voor mij. Nu weet ik niet of ik gewoon geduld moet hebben, maar misschien heb jij wel een tip om ervoor te zorgen dat ik wat meer ‘one of the guys’ wordt?

Groet en Liefs, Anouk

Lieve Anouk,

Wat een mooie vraag en bijzonder dat je die aan mij stelt, dank je wel voor je vertrouwen. Het eerste wat ik denk is: je hoeft niet zoveel te DOEN. Je mag meer ZIJN. Dus doe maar niet je best, jij hoeft niet leuk te doen je bént leuk. Als je nieuwe collega’s dat niet zien is dat wel heeeel jammer, zeg! Maar het kan geen kwaad om er nog even een experimentje tegen aan te gooien. Dus daar gaan we:

Kijk eens of je de komende dagen heel dicht bij jezelf kan zijn. Je zegt lieve dingen tegen jezelf, zoals: ik voel me goed en aantrekkelijk (dat gaat niet per se over uiterlijk trouwens!) en ik ben er voor mezelf. Of: ik sta open voor mooie contacten met anderen.

’s Ochtends voordat je naar je werk gaat creëer je een momentje waarop jij jouw dag visualiseert. Hoe ziet voor jou een fijne dag eruit? Zie het voor je, probeer het al te voelen. Maak het niet te groot, gewoon kleine mooie momentjes vooruit zien. Dan, zou je je kunnen voorstellen dat je allemaal hartjes stuurt. Vijftig hartjes, voor iedereen eentje. Die stuur je in gedachten naar die mensen toe en je wenst ze een fijne dag en je zegt als het ware ‘Hallo’.

Meer niet. Ik ben echt heel benieuwd wat er gebeurd als jij niets doet, Anouk. In het theater zeggen ze wel eens: de mensen moeten bij jou op schoot gaan zitten, niet andersom. Dus laat ze naar jou toekomen. Dit experiment mag je aangaan vanuit vertrouwen en liefde. Speel ermee. Niet te streng voor jezelf, gewoon luchtig. En weet je, als echt blijkt dat je bij een organisatie werkt waar mensen zo met collega’s omgaan en het niet omkeerbaar is, dan is het wellicht niet jouw plek. Jij bent een veel te mooie en gevoelige vrouw om ergens te zitten waar het niet goed voelt. Hou je me op de hoogte?

Liefs, Lisa

Een paar dagen later kreeg ik een bijzondere reactie van Anouk. Ze schreef me:

Lisa, ik heb inderdaad gedaan wat je zei! Dus ’s ochtends tegen mijzelf gezegd dat ik leuk, lief en aardig ben en het waard ben. Daarna iedereen in gedachten goedemorgen gewenst en handkusjes gestuurd. Ik kreeg sowieso al meer rust over me heen doordat ik me er minder druk over maakte en begon te zien dat het niet aan mij ligt. Dat was al lekker! Wel heb ik uiteraard, als het zo uitkwam, mensen gewoon gedag gezegd maar niet meer zo ‘dwangmatig’. En gisteren kwam er een collega naar mij toe. Ze vroeg hoe het ging en of ik al op mijn plekje was. Ik vertelde haar dat het nog wel een beetje rustig was in het contact met andere collega’s. Toen vertelde ze heel lief dat dat bij haar ook een maand of drie duurde voordat het een beetje op gang kwam. Later op diezelfde dag ben ik ook nog met iemand meegelopen naar de tram en hebben we een gezellig gesprekje gehad. Leuk toch? Dus het werkt!

Liefs Anouk

Heb jij ook een vraag aan mij? Of een lastige situatie waarbij je wel een advies of een tip zou willen? Stuur me een berichtje!