Als ik geboekt word voor een lezing, dan krijgt de opdrachtgever een ‘Smart&Sexy Rider’ opgestuurd. In deze Rider (Een soort technische lijst die veel muziekbands ook gebruiken) geven we duidelijk aan wat we nodig hebben om een geweldige Smart&Sexy lezing of workshop neer te zetten. Wat frontlicht, eventueel geluid, de stoelen in theateropstelling, twee (sta)tafels voor mijn vele gekleurde pumps die ik meeneem als decor en misschien een kleine podium. Ik stel geen grote eisen, gewoon een aantal zaken die de ervaring van de lezing beter maken.

Een grapje

Echter, toen ik het document ging maken, kreeg ik er lol in. Je kent toch wel die verhalen van de sterren met sterallures? Met hun belachelijke eisen voor op de kleedkamer? Wat zouden mijn wensen dan zijn? Ik besloot de Rider zo te beginnen:

De one and only  Smart&Sexy Lisa wenst:

  • Een schaal met alleen roze M&M’s op de kleedkamer
  • Een roze loper
  • Een lachband
  • Een man met gespierd ontbloot bovenlijf die haar over de roze loper naar binnen draagt.. 😉
    Meteen daarna de tekst: ‘Oke, nu even serieus. Hier is het lijstje met mijn normale wensen’

Roze m&m’s

Raad eens waar ik vaak over heen loop tijdens mijn tour door Nederland? Juist! Roze lopers! En ik kreeg al meerdere keren roze m&m’s! Die blijk je gewoon te kunnen bestellen. Zelfs met de woordjes Smart en Sexy erop! mmm 😉 En verder? Die lachband blijkt niet nodig en die blote man? Die fantaseer ik er wel bij!

Wat zou er bij jou op je rider staan?