Daar zit ik dan. Op het kantoor van uitgeverij Ankh Hermes, bij José en Madeleine. Op tafel voor ons ligt het blauwe boek als een groot trofee te pronken. Een cursus in wonderen staat met gouden letters op de kaft.
Zij hebben mij uitgenodigd om te praten over de mogelijkheden om een boek te maken over mijn ervaringen met Een Cursus in wonderen. Een boek over een boek dus.

Ik kijk de twee vrouwen aan en beantwoord al hun vragen. Want die hadden ze. Wat is dat nou precies, Smart&Sexy? En hoe kwam Een Cursus in wonderen in mijn leven? Wat zijn mijn verwachtingen met dit boek?
Ik waardeer hun gepassioneerde insteek van dit gesprek. Langzaam tasten we elkaar af. Ik zet mijn hoge hakken nog even stevig op de grond. Lekkere pittige dames zijn dit.

Een Cursus in wonderen is magisch’ zeg ik. ‘Als ik op deze manier een brug zou kunnen zijn tussen dat boek en mensen die het boek zouden willen leren kennen of wellicht al lezen en door dit boek een stap verder komen, ben ik heel gelukkig!’ Het gesprek gaat verder.
‘We weten nog niet of je een A titel wordt of een B titel.’ Zegt de één. Ze kijken mij serieus aan. ‘A titel! A titel’ schreeuwt het in mijn hoofd. Maar ik zeg niks. We praten verder. Ik vertel over mijn geweldige Smart&Sexy community met nieuwsgierige vrouwen die meer willen weten over spiritualiteit en bewustwording. Ik vertel ze over al mijn toekomstplannen en hoe er juist nu tijd is voor mijn eerste boek. Maar ik vertel ze ook over de 100 prachtige gesprekken die ik heb gehad met Koos Janson, leraar in Een cursus in wonderen en de lessen die ik daaruit leerde.

Als ik terug ben op kantoor ga ik naar onze stagiaire: ‘Ik heb een opdracht voor je.’ Zeg ik. ‘Vind een grote, mooie chocoladeletter A’. Ze kijkt me lachend aan. ‘Het is september!’ Ik knik. ‘Regel het. Je kan het.’
Twee dagen later gaat er een pakketje op de post. Een mooie grote chocoladeletter A. Een strik erom en een briefje erop. ‘Dit is mijn antwoord. Groet, Lisa’
Drie dagen later een berichtje in mijn mailbox. ‘Smikkel de smikkel’ staat er als onderwerp. ‘We zitten hier heerlijk te genieten en JA het is een A titel’

Mijn eerste boek Het regent geluk komt eind maart 2015 uit.