Een paar maanden geleden

Toen ik bijna klaar was met de theatertour in januari, wist ik: ‘het is tijd voor verdieping’. Ik wil naar deel 2 van Smart&Sexy. Na 4 mooie jaren waarin ik veel van wat ik tot nu toe heb geleerd stopte in mijn werk en leven wil ik me nu weer focussen op nieuwe lessen en inzichten.  Vanuit dezelfde bron maar wel met nieuwe woorden, nieuwe oefeningen en een diepere laag. Ik vroeg om een leraar. Echt letterlijk. Ik vroeg aan God: (Universum, liefde, mezelf) ‘Ik ben bereid te leren. Mag ik een leermeester op mijn pad’.
Mijn gebeden werden verhoord.

Een cursus in wonderen

Ik besloot tijdens de 100 dagen Feelgood Challenge naast mijn challenges Gezond eten en Meer bewegen ook het boek ‘Een cursus in wonderen’ te gaan lezen. Het boek was al lang in mijn leven. De coach die ik bijna 8 jaar geleden had, werkte veel vanuit het gedachtengoed van dit boek. Zij citeerde vaak prachtige zinnen en we spraken uren over het leven, bewustwording, de keuze tussen liefde en angst. Over ziel en ego.
Ik kocht toen meteen het boek. Een mooi groot blauw boek. Ik begon te lezen. En ik stopte. Wat een moeilijk boek! De letters dansten voor mijn ogen. Hier was ik nog niet klaar voor. Ik gaf het boek aan een vriendin die het wel kon lezen.
En nu, een paar weken geleden lag het boek weer voor me op tafel. Ik heb het opnieuw gekocht en ik nam me voor tijdens de challenge het te gaan lezen. Ik realiseerde me wel: ik wil iemand vragen om mij te helpen. Maar wie?

Twitter en google?

Op twitter stelde ik de vraag: ‘Wie kent het boek goed en kan mij helpen? Laura Babeliowsky tweette: Google dat even!
Ja? Google? Ik vind het  juist zo leuk om vanuit mijn eigen geweldige netwerk te werken. Maar goed, ik opende google en de allereerste site waar ik op uitkwam was die van Koos Janson. Hij is een van de vertalers van het boek en is course-leraar.
Binnen een paar minuten wist ik: Dit is wat ik zocht. Wat een bijzondere prettige wijze man. Ik heb mijn moed verzameld en een paar dagen later gebeld en hun voicemail ingesproken. Ken je dat gevoel? Dat je weet dat het gaat lukken maar natuurlijk is het heel spannend?  Een soort dieper weten dat ‘dit zo moet zijn?’

Ontmoeting met Doris en Koos

Daar zat ik, in het fijne huis van Doris en Koos in Zeist. Doris, de vrouw van Koos met haar diepbruine ogen en lange wimpers waar ik uren naar zou kunnen kijken, en Koos met zijn vriendelijke glimlach en rustige handen. Ik voelde me op mijn gemak maar ook opgewonden. Wat een bijzondere samenkomst. We waren het eens: Het was niet zomaar dat we bij elkaar waren. Doris had zelfs gedacht dat mijn verzoek om contact op hun voicemail een grap was! Met Lisa van Smart&Sexy. Sexy wat? Toch won haar nieuwsgierigheid en na het zien van wat filmpjes van mij mocht ik langskomen. We hebben een klik. Deze mooie mensen die al bijna hun hele leven zich laten leiden door het blauwe boek. Koos die lezingen geeft. Doris die dit met zoveel liefde ondersteunt, en ik, de leerling die bereid is.
Koos belooft mij te helpen en zegt dat ik elke dag mag bellen, 100 dagen lang. Een traan rolt over mijn wangen. En in gedachten bedank ik het universum. (God, mezelf, Liefde, Koos, Doris)

En nu?

Ik ga binnenkort Koos interviewen en hem aan jullie voorstellen. Ik ga zelf naar een aantal van zijn lezingen. Ook zullen we, in overleg met Koos, een lezing inplannen voor wie van ons zou willen komen. Op advies van Koos (‘jij bent een praktisch meisje’) ga ik vanaf 1 april elke dag 1 les doen uit het werkboek. Als je mee wilt doen kan dat natuurlijk! Via de apps voor Iphone en Android zou je mee kunnen doen zonder het boek te kopen. De apps zijn in het engels en kosten rond de 4 euro. Je krijgt dan toegang tot de 365 lessen uit het werkboek waarvan ik dus de eerste 100 ga doen.
Mijn ervaringen zal ik vaak met jullie delen, denk ik tenminste. Ik doe het tenslotte voor het eerst en wil mezelf niet te veel vastleggen op wat ik wel en niet moet delen en doen.

Als je zelf ook jouw ervaringen met het boek wilt delen. Of vragen hebt, hoor ik het graag.
Later meer hierover.. eerst maar eens beginnen.

p.s. ik wilde eigenlijk ook nog wat zeggen over het goddelijke in het boek. Dat het over God gaat en over de schepping. Ik ben zelf niet gelovig opgevoed. Toch raakt dit boek mij, en vele andere boeken die ook vanuit Liefde (God, Universum) spreken. Zoals ‘Een ongewoon gesprek met God’ en ‘ Terugkeer naar Liefde’. Daarom sta ik hier open voor en kijk wat het mij brengt. Een mooi aspect aan ‘Een cursus in wonderen’ is voor mij de praktische insteek. Evenals die van Koos als leraar. Toen ik bij een van zijn lezingen was, sprak het mij aan hoe hij met vragen uit de zaal omging. Mooie mensenlijke voorbeelden en de inzichten van dit boek gecombineerd tot wijze, toegepaste lessen.
Meedoen met de 100 dagen Feelgood Challenge?

schrijf je in