Mijn vriend Karel sprak van de week een vriend van hem over zijn nieuwe relatie. Ze wonen sinds kort samen en ze kennen elkaar nu 2 jaar. ‘Mag hij elke avond sex met haar hebben?’ vroeg ik. ‘Nee’, zei Karel. ‘Dat zit er niet in’

Ze hadden het er dus over gehad. Twee jongens in een kroeg die een nieuwe liefde bespreken. Mag het of mag het niet?

thumb

De power of the pussy.

Ik heb zelf jaren lang, bijna mijn hele volwassen leven, geleefd met de overtuiging dat ik zelf bepaal of er sex komt of niet. En uiteindelijk mag iedereen het natuurlijk zelf bepalen, maar ik gebruikte deze ‘regel’ vooral in mijn eigen voordeel. Als ik geen zin had, moe was of nog erger, boos, dan ook geen sex. De power of the pussy. Het leek mij niet meer dan normaal.
Totdat ik tijdens gesprekken met een spiritueel coach op hele andere ideeën werd gebracht. In 1 van de sessies kwam ik met een vraag. Ik vertelde haar dat ik gek werd van mijn toenmalige vriend die echt wel elke dag sex wilde! Het leek wel nooit genoeg en als je hem 1 vinger gaf, nou dan wilde hij meteen mijn hele hand. Ik vertelde haar over deze situatie en ik wilde met haar op zoek gaan naar een oplossing dat dit onderwerp niet elke keer ter discussie stond in onze relatie. De coach keek me even aan en was stil. ‘Lisa!’ zei ze streng, ‘Je kan niet een relatie aangaan met een knappe potente man, hem naar binnen halen met boter en suiker en dan nu niet meer willen!’ Wat? Dit had ik niet verwacht. Was ze niet op mijn hand? Het was toch zeker wel belachelijk van die man dat hij zo opdringerig deed? Nou daar was zij het niet mee eens. ‘We gaan eens samen op zoek hoe je juist wel meer ook naar zijn verlangens gaat leven’

De illusie van sex

We kregen een gesprek over over ‘de illusie van sex’. En er ging een wereld voor mij open. Wat een omkering! Ze vertelde mij dat sex voor een man ook heel erg afspeelt in zijn hoofd. Dus dat meer sex niet meteen hoeft te betekenen dat je het ook veel meer gaat doen, het gaat om het gevoel dat hij weet dat het altijd kan.
Dus een spannend smsje sturen als hij op zakenreis is of een verrassing voorbereiden voor het weekend is voor veel mannen al heel bevredigend. Ik was niet meteen overtuigd. Ik dacht: ‘Ja, als ik nou nog meer sex ga uitstralen moet ik het zeker 3 keer op een dag doen! Hij heeft nooit genoeg!’ Maar dat bleek in de praktijk echt anders uit te pakken.
Door alle nieuwe acties en de andere mindset kreeg ik zelf  vaker zin in sex maar ook werd hij rustiger. Hij wist, het komt wel goed. Als het een avond niet gebeurde, kwam het morgen wel. Zo leerde hij.
En ook een belangrijke les: als je iets belooft, dan moet je het ook echt nakomen! Dus als je op dinsdag in zijn oor fluistert dat je hem dit weekend eens goed gaat verwennen, doe het dan ook echt. Want de man telt de dagen hoor! En hij vergeet jouw belofte niet!

Als de een wilt, maakt de ander zin.

Ik ken een stel en zij hebben met elkaar afgesproken dat als de een zin heeft dat de ander dan ook zin maakt. Dus dat ze elkaar nooit zullen afwijzen. Ze zijn al meer dan 20 jaar bij elkaar en heel gelukkig met hun gezin en hun drukke ondernemingen. En ze hebben iets heel grappigs afgesproken. Als signaal dat het die avond ‘raak’ is, legt diegene die dat wilt heeft een fles rose koud. Ik zie het al voor me. Het hele gezin aan de stampot aan tafel, moeder doet de koelkast open om een pak vanillevla te pakken en ziet de fles rose liggen. Met een knipoog zet ze de toetjes op tafel en kijkt vader nog even extra diep in zijn ogen.
Want dat moet je dan wel doen dus…. er in mee gaan. Als je denkt ‘Oh god, daar gaan we weer’ kan ik me voorstellen dat het je alleen maar kan tegenvallen.

Praat erover met elkaar

Welke aannames heb jij over sex? Voor je het weet leef je net als ik jaren naar een concept dat eigenlijk niet bij je past. Leuk om te onderzoeken dus. Praat erover met elkaar. Ook met je vriendinnen praten over sex en zin maken is een grote aanrader. En dan niet met elkaar mee praten (dat kunnen wij vrouwen ook nog wel eens te vaak doen) maar echt luisteren en ook jouw verhaal delen. Geef elkaar juist motiverende tips. Maak het tot een leuk onderwerp in plaats van een zeur onderwerp. Ik ben ook benieuwd naar jouw verhalen en natuurlijk is dit maar een heel klein onderdeel van het prachtige onderwerp sex. Dus als je ook jouw bevindingen en tips met mij wilt delen, graag.

Dit zegt Monique van de Ven over sex in je relatie (het fragment is met de iphone opgenomen van de televisie:
 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iJjm8qV_w-I[/youtube]
MAAK ZIN TIPS
  • Het begint bij de beslissing. Probeer eens in een andere mindset te komen. Neem jezelf voor dit experiment aan te gaan. Ga kijken of het past in jouw leven en geef  Zin maken een eerlijke kans.
  • Geef elkaar veel complimentjes. Eventueel kun je dat zelfs met elkaar afspreken, dat je meer lieve dingen tegen elkaar gaat zeggen. Dan let je namelijk ook meer op de dingen die je wel leuk vindt. En dat is veel aantrekkelijker.
  • Maak tijd vrij. Het is een heel belangrijk onderdeel van jullie relatie dus maak tijd vrij in jouw agenda. Neem eens een kijkje wat er eventueel uit kan?
  • Heb je een gezin? Komt sex dan vaak op de laatste plaats? Hanteer dan eens de 5 minute deal. Het eerste moment dat jullie met zijn tweeen alleen zijn en het kan, dan gaat de 5 minute deal in en ‘moeten’ jullie binnen 5 minuten sex hebben. Dat is dus weer een beslissing. Naar de slaapkamer en even tijd voor elkaar! Of wat zeg ik, slaapkamer? Ha! 😉
  • Ga fantaseren. Ook tijdens de sex. Dat kun je delen met je vriend maar je mag ook best wat fantasieën voor jezelf houden hoor. Een sexy boek lezen of aan elkaar voorlezen kan ook goed werken!
  • Voel jij je sexy? Ik ben zelf jaren geleden gaan salsadansen en dat heeft me meer in contact gebracht met mijn sexy kant. Dansen en leren je lichaam vrouwelijk te bewegen vond ik heel krachtig! Wat zou jou een meer sexy gevoel kunnen geven?
  • Er zijn natuurlijk nog veel meer tips en het is ook een prachtig onderwerp om over door te praten. Dat kan hier of op ons Smart&Sexy Facebookpagina of ga dit onderwerp eens bespreken met jouw vriendinnen. Je kan vast nog een boel van elkaar leren!

 

 

  •