Laatst gaf ik een weer een homeparty voor 15 vrouwen. Het werd weer een feestje. Twee uur lang nam ik de dames mee in de wereld van Smart & Sexy. We hadden het leuk, tranen van het lachen, dat is natuurlijk de bedoeling, maar er waren ook flinke eye-openers, en goede gesprekken. Soms zaten de dames op de punt van hun stoel met rode wangen naar spannende tips te luisteren, en later stonden we te dansen op ‘The way you make me feel’ , het lievelingslied van de gastvrouw die haar vriendinnen had uitgenodigd.

Kortom, geslaagd. En ik weet dat het maar twee uurtjes zijn, en dat het daarna aan de dames zelf is om het toe te passen, ik weet het en toch, toen het volgende gebeurde viel ik bijna van mijn hoge hakken…

We waren klaar en stonden bij de keukentafel nog aan de bubbels… toen de man van de gastvrouw thuiskwam. Hij was de hele avond weggegaan. (homeparty’s zijn verboden voor mannen behalve als ze naakt zijn met een schortje voor en ons bedienen) Superlief dus, om haar die tijd met haar vriendinnen te gunnen. Hij stond een beetje ongemakkelijk bij de achterdeur en lachte vriendelijk naar mij en alle vrouwen. ‘Waar kom jij vandaan?’  Riep de gastvrouw. ‘Je ogen staan helemaal raar!’ (ja hij was even met wat vrienden naar het cafe gegaan) Ik wist niet wat ik hoorde. Waar kwam deze opmerking vandaan? We hadden net twee uur gesproken over ‘zeggen wat je wel wilt’ en hoe je wat meer Smart & Sexy met mannen kan omgaan! Ik stootte de vrouw aan en fluisterde in haar oor, al was het haar tekst voor haar man: ‘He schatje. Wat fijn dat je er weer bent. Wil je wat drinken?’ De vrouw sloeg haar hand voor haar mond. Het kwartje viel. Dit was zeker geen Smart & Sexy opmerking!

Ach… we moesten er natuurlijk met zijn tweeen om lachen..  Het is ook echt niet makkelijk om gedrag te veranderen. Daar gaat tijd overheen. Dat merk ik zelf ook vaak genoeg. En dat geeft niet. Ik ga gewoon door. Homeparty’s, bloggen, flashmobs, coachen en na de zomer nog veel meer.

Ik kreeg gisteren een mail van de gastvrouw. Dat het zo goed met haar gaat en dat ze volgend jaar met een hele bus vrouwen naar de flashmob op rokjesdag komt. Dat al haar vriendinnen mee willen. En of ze me ergens mee kan helpen. Dat ze graag wil meebouwen. Gaaf!! Graag. Alle hulp is welkom. En al helemaal van vrouwen die bereid zijn om te ervaren hoe geweldig ze zijn. Ook als ze het even vergeten. Juist dan. Daar word ik blij van.