Laatst vroeg een vrouw tijdens een workshop aan mij, ‘Lisa, hoe pak ik het nou aan met mijn man als ik wil dat hij wat voor me doet? Want als ik vraag of hij de vuilnis buiten wilt zetten, dan zegt hij ‘Ja hoor!’. Alleen dan doet hij het vervolgens niet. Dan vraag ik een tijdje later of hij alsjeblieft de vuilnis buiten wilt zetten en dan zegt hij weer ‘Ja hoor’. Maar doet het weer niet!
Dan vraag ik het voor de derde keer en dan ben ik ineens een zeurpiet! Hoe moet ik het Smart&Sexy aanpakken?’

Leuke vraag. We kunnen het natuurlijk altijd nog gewoon zelf doen maar het voelt voor mij beter mij als mijn man dit voor mij doet. Doe ik weer andere dingen voor hem. Maar waarom lukt het zo vaak niet dan?
Dit zijn mijn tips.

Kan jij dat?

Als eerste vraag je niet: WIL jij de vuilnis buiten zetten? Maar, KAN jij de vuilnis buiten zetten?
Op die manier haak je in op het competitieve dat mannen een beetje hebben. Je daagt hem daarmee uit. KAN jij dat? Met al die vuilniszakken naar beneden lopen? Grote kans dat hij dan denkt: Ha! Zal ik jou even laten zien dat ik dat kan!

Timing is een kunst

Timing is ook erg belangrijk. Wanneer vraag je iets aan hem?
Als hij net zijn schoenen heeft uitgedaan en neerploft op de bank, dan hoef je het niet vragen. Je moet het vragen als hij op zijn beide benen staat en als je echt fijn contact met hem kan maken. Of misschien heb je net een leuk moment samen gehad en zijn jullie lekker ontspannen. Of hij loopt toch al naar beneden of naar buiten? Het is ook beter als je het vraagt als de vuilnis ook werkelijk naar buiten mag. Bij mij in Amsterdam zijn dat maar twee momenten in de week.

Vanavond nog?

Geef je man een deadline. Dus vraag ‘He schat, kan je de vuilnis NU naar buiten brengen?  Of deze vanavond nog?’ Dan is het voor hem ook duidelijk dat dit nu belangrijk is.

Spierballen

Als hij de vuilnis voor je heeft buiten gezet, dan is het natuurlijk wel feest toch? Voor hem? 
Geef hem bijvoorbeeld een knipoog of een kus en zeg: ‘Ja! Dank je wel dat je dit voor mij gedaan hebt, fijn!’ (Misschien wel leuk om hem even bij zijn spierballen aan te raken, die heerlijke sterke armen van hem) Laat hem voelen dat hij geweldig is, want zonder hem had je zou het leven natuurlijk veel minder fijn zijn. 

Zo. Ik heb mijn tips gegeven en ik ga nu een heerlijk broodje voor Karel maken. Met ei. Want daar houdt hij zo van.