Vanaf nu laat Lisa zich regelmatig, hier online, inspireren door de vraagstukken in jouw leven. Haar Smart&Sexy-tips over de liefde, mannen en vrouwen, vriendschappen, huisdieren, zakenrelaties, familie en alles daar tussenin en daarbuiten personaliseert ze graag voor jou. En eigenlijk voor ons allemaal. ‘Liefs Lisa’ geeft een kusje op je vraag en blaast ‘m vol vertrouwen naar je terug.

Hoi Lisa,

Ik heb een vraag en ik stel deze vraag aan jou, gewoon omdat ik niemand anders heb aan wie ik deze vraag kan stellen. Wat doe je als je in een relatie zit waar je eigenlijk niet gelukkig in bent? Ik wil “Carola” weer vinden maar ik denk niet dat ik haar ga vinden als ik in deze relatie blijf. Ook ik wil weer smart & sexy zijn.

Dat wat ik al jaren vermoedde is nu werkelijkheid geworden. Ik heb altijd wantrouwen gehad in mijn man, simpelweg omdat ik weet wat voor persoon hij kan zijn. Wat ik heb gedaan om mijn vermoeden te bevestigen is misschien niet netjes maar goed ik heb het gedaan, ik ben achter de code van zijn telefoon gekomen en heb in zijn telefoon gekeken. Ik zag in zijn berichten dat hij, tijdens onze vakantie met de kinderen, contact heeft gehad met een vrouw en dat hij tegen haar zei dat hij op bezoek was bij vrienden die hij een tijd niet had gezien.

Wat ik nu wil is definitief een einde maken aan dit huwelijk maar toch durf ik niet. De reden waarom ik niet durf is dat ik mijn bedrijf, waar ik keihard voor werk, dan kwijt ben..                                                                                                      

Groetjes, Carola

Lieve Carola,

Wat moet jij je alleen voelen met een man die je niet kunt vertrouwen… Laat ik je eerst zeggen dat je niet NU meteen de beslissing, die je wellicht al genomen hebt, hoeft uit te voeren. Ik kan mij voorstellen dat je echt lijkt vast te zitten maar je hebt nog steeds, en altijd, een keuze. Een keuze om te kiezen voor jezelf. Je zegt dat je bang bent om je bedrijf te verliezen. Maar wat erger is, is jezelf verliezen.

Je mag best even de tijd nemen om op adem te komen, om een plan te maken. Om goed te kijken naar hoe alles er nu uitziet, voor jouzelf, voor je man en niet te vergeten: voor jullie kinderen. Angst kan verlammend werken waardoor je vast raakt en niets doet. Liefde, voor jezelf, voor de mooie tijden die jullie (ongetwijfeld ook) gehad hebben, voor jullie kinderen .. kan weer wat lucht brengen en uiteindelijk weer beweging in de situatie.

Je hoeft niet meteen bij hem weg te gaan. Je hoeft van hem ook niet De Vijand te maken. Ook al heb je het gevoel dat hij je iets aandoet door zijn actie’s. Jullie zijn ooit samen getrouwd, zijn samen nu op dit punt aanbeland en ook uit elkaar gaan kun je samen doen. Door je best te doen zonder verwijten maar wel heel eerlijk en vanuit jezelf te communiceren bijvoorbeeld. Dus de tijd nemen om weer dichter bij jezelf te komen, is heel belangrijk nu. Ook al zijn het maar kleine stapjes. Hoe doe je dat? Daar zijn een heleboel manieren voor. Zoek een coach, ga schrijven (een mooie brief aan jezelf), lees een mooi boek of ga wandelen. Ook positieve contacten in je omgeving zijn belangrijk in een tijd als deze. Je zegt dat je je verhaal bij niemand kwijt kunt. Weet je dat heel zeker? Is er iemand, een familielid, een collega, een buurvrouw bij wie je je hart kunt luchten? Of misschien wel praktische hulp kunt vragen? Soms kan een mooi contact of vriendschap in een onverwachte hoek zitten! En..stop echt tijd in je persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik in een tijd dat het echt niet goed met mij ging, het boek ‘De 7 spirituele wetten van succes’ gelezen, drie jaar lang, elke dag opnieuw! Het heeft mijn mindset voor altijd veranderd en vormt een van de basis gegevens van Smart&Sexy.

Hoe dan ook, tijd en ruimte maken om weer dichter bij jezelf te komen zal zorgen dat jouw trilling weer hoger komt. Dan verdwijnt de ruis van zorgen, angsten, ‘zal het allemaal wel goed komen’ en ben je creatief, zal je beter kunnen aanvoelen wat het beste is in deze situatie, in dit huwelijk.

Misschien kom je erachter wat heeft gemaakt dat jij een man in jouw leven hebt die je niet vertrouwt. Dat heb je zelf aangetrokken en het goede nieuws is: jij bent ook diegene die een relatie met vertrouwen en liefde kunt aantrekken. Of dat betekent dat jullie sterker uit deze crisis zullen komen of dat het betekent dat het uiteindelijk misschien wel een andere liefde voor je zal zijn.. Dat gaat wel blijken. Sta open voor alle uitkomsten.

Ik hoop dat het je lukt om in deze benarde situatie ergens wat licht te brengen en jouw tijd te stoppen in liefdevolle stapjes, elke dag eentje. Ik wens je dat je je niet langer de slachtoffer voelt van jouw eigen angstige keuzes, je kan en bent veel meer dan je nu denkt.

Liefs, Lisa

Heb jij ook een vraag aan mij? Of een lastige situatie waarbij je wel een advies of een tip zou willen? Stuur me een berichtje!